logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polar PDH 585 wycieka woda z szuflady na płyny do prania

forTEL 30 Gru 2007 14:15 2660 5
REKLAMA
  • #1 4640260
    forTEL
    Poziom 11  
    Witam, potrzebuję pomocy, może już ktoś z użytkowników spotkał się z tym problemem: podczas poboru wody do prania z szuflady na płyny do prania wycieka woda, pralka ma 5 lat i wszystko jest ok. Ten problem pojawił się dopiero niedawno, a wody wycieka coraz więcej.
    Jeżeli już ktoś spotkał się z taką awarią to proszę o pomoc, nie chcę rozkręcać i szukać "po omacku'.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4640337
    TFX
    Poziom 20  
    Ocena: 93
    czołem ! zapchane dysze na górze. odkamienić.I po problemie. szczotka,ocet, domestos, i go !
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4640413
    movzx
    Poziom 40  
    Ocena: 1267
    Ze szczotką to ostrożnie, te dysze po paru latach potrafią się rozlecieć. Najlepiej delikatnie oskrobać i do octu. Jak już będziesz pruł szufladkę, sprawdź też wąż idący do zbiornika, z niego też potrafi lecieć, tyle że pod pralkę.
  • REKLAMA
  • #4 4640529
    forTEL
    Poziom 11  
    Jak już będziesz pruł szufladkę, sprawdź też wąż idący do zbiornika, z niego też potrafi lecieć, tyle że pod pralkę.[/quote]

Ok. dziękuję za szybki kontakt, tylko jeszcze jedno od czego mam zacząć "pruć" szufladę - wkręty z tyłu, po lewej stronie i dopiero zdejmuję górę czy inny schemat pracy.
    Pozdrawiam.

Dodano po 3 [minuty]:

TFX napisał:
    czołem ! zapchane dysze na górze. odkamienić.I po problemie. szczotka,ocet, domestos, i go !
    pozdrawiam

Ok. dziękuję
    Szczęśliwego Nowe3go Roku.
  • REKLAMA
  • #5 4641168
    axxx
    Specjalista AGD
    Ocena: 1714
    Przede wszystkim, wyciągnij szufladę i wyczyść pozostałości proszku, który nazbierał się przez te 5 lat...
  • #6 4642198
    forTEL
    Poziom 11  
    Ok. bardzo dziękuję za pomoc, szuflada oczyszczona zaworki też - powodem wycieku był pęknięty plastikowy zacisk na wężu gumowym.
    wszystkim, którzy pomogli bardzo dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam, życząc wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
REKLAMA