logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V360 - brak dźwięku po zdjęciu simlocka, uszkodzony układ audio?

gunial 31 Gru 2007 11:46 1202 10
REKLAMA
  • #1 4643906
    gunial
    Poziom 11  
    witam mam problem z telefonem motorola v360 ściągałem simlocka i chyba po testpoincie coś uszkodziłem może ktoś mi pokaże jakieś zdięcie gdzie znajde układ odpowiedzialny za audio
  • REKLAMA
  • #2 4645346
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4645402
    Pecel
    Poziom 19  
    gunial napisał:
    witam mam problem z telefonem motorola v360 ściągałem simlocka i chyba po testpoincie coś uszkodziłem może ktoś mi pokaże jakieś zdięcie gdzie znajde układ odpowiedzialny za audio

Popatrz jeszcze raz na miejsce gdzie robiles testpoint i zobacz ze tego miejsca juz nie ma ;) Co z tym robic to chyba wiadomo...
  • REKLAMA
  • #4 4645506
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    no chyba że przy okazji zrobiłes zwarcie i Atlas poleciał :D
  • #5 4656656
    gunial
    Poziom 11  
    to co mam dalej robić
  • REKLAMA
  • #7 4670739
    gunial
    Poziom 11  
    jasne jutro bo dziś nie mam aparatu w na serwisie
  • #8 4678875
    gunial
    Poziom 11  
    przepraszam że tak puźno tu są fotki płty po simlocku
    Załączniki:
    • Motorola V360 - brak dźwięku po zdjęciu simlocka, uszkodzony układ audio? 1.JPG (40.06 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 4678895
    gunial
    Poziom 11  
    tutaj jest fotka 2
    Załączniki:
    • Motorola V360 - brak dźwięku po zdjęciu simlocka, uszkodzony układ audio? 2.JPG (30.99 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 4678924
    gunial
    Poziom 11  
    i to ostatnie foto przepraszam za słabą jakość no ale nie mam leprzego aparatu
  • #11 4680994
    kamil_tel
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    O kurcze;/ i jak ci tu pomoc;/...generalnie najlepiej by było jak byś pozbył sie całego ekranu;/.wtedy bys wyczyścił płytę czy niema opiłków metalu na niej..czy nie ma przez to zwarcia..moze sprobuj poodginac w gore ekran w wyciętym miejscu,moze jest wciśnięty i robi zwarcie..

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Motorola V360, w którym po zdjęciu simlocka i wykonaniu testpointa pojawił się brak dźwięku, prawdopodobnie wskutek uszkodzenia układu audio. Wskazano, że w pobliżu styków buzzera znajdują się dwie cewki podobne do tych w modelach SE T610/630, które mogły ulec uszkodzeniu. Zauważono również, że miejsce wykonania testpointa zostało fizycznie uszkodzone lub usunięte, co może powodować zwarcie i uszkodzenie elementów, w tym układu Atlas. Sugerowano wykonanie zdjęć płyty głównej w celu dalszej analizy oraz oczyszczenie płyty z ewentualnych opiłków metalu i sprawdzenie, czy ekran nie powoduje zwarcia przez wciśnięcie w wyciętym miejscu. Zalecane jest usunięcie ekranu i dokładne oczyszczenie płyty, aby wyeliminować zwarcia i umożliwić diagnozę uszkodzeń audio.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA