logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ALCATEL 4035 - Jak wprowadzić litery Z i O w opisie kontaktów?

161KOS202 03 Sty 2008 08:53 2174 4
REKLAMA
  • #1 4652162
    161KOS202
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam,

dostałem w pracy telefon Alcatel 4035 Advanced Reflexes. Mam skróconą instrukcję obsługi, z internetu mam też wersję pełną, ale nie znalazłem tam odpowiedzi.

Pytanie: Jak wprowadzić w opisie kontaktów, np. litery Z, O, ... Doszedłem do tego, że aby wprowadzić np. M to trzeba nacisnąć klawisze [6] i [1], ale nie wszystkie litery można, tych wyżej wspomnianych nie.

Czy jest jakiś inny sposób wprowadzania nazw? Dodam, że wbudowana klawiatura alfanumeryczna jest nieaktywna.

Dziękuję, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4652991
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Trzeba w programie zarządzajacym ustawieniami centrali podać ze na Twoim porcie jest taki aparat.
    Wtedy funkcje sie ujawnią.
  • REKLAMA
  • #3 4653128
    161KOS202
    Poziom 11  
    Dziękuję za odpowiedź. Czy to, że centrala nie widzi na moim porcie takiego aparatu ma wpływ na to, że nie mogę wprowadzać niektórych liter w nazwach kontaktów (z klawiatury numerycznej). Właściwie nie chodzi mi o klawiaturę alfanumeryczną, bo takowej raczej nie będę używał.
  • REKLAMA
  • #4 4660011
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    W centrali musi a przynajmniej powinien być ustawiony taki model telefonu jaki faktycznie jest podpięty do jej portu.
    W przeciwnym wypadku nie działa klawiatura alfanumryczna (jak już sam zauważyłeś) i inne funkcje takie jak "speaker" klawisze bezpośredniego wyboru, źle pracujący wyświetlacz itp. dlatego warto to zmienić.

Pozdrawiam.
  • #5 4692373
    161KOS202
    Poziom 11  
    Jack14 napisał:

W przeciwnym wypadku nie działa klawiatura alfanumryczna (jak już sam zauważyłeś) i inne funkcje takie jak "speaker" klawisze bezpośredniego wyboru, źle pracujący wyświetlacz itp. dlatego warto to zmienić.

Witam, niestety nie mogłem odpisać wcześniej. Owszem, jak już wcześniej pisałem, klawiatura alfanumeryczna nie działa. Natomiast klawisze wyboru bezpośredniego, funkcja głośnomówiąca oraz wyświetlacz działają. Zresztą tak mi powiedziała obsługa naszej centrali, że gdyby telefon nie był ustawiony na centrali to wogóle nie działałby wyświetlacz.

Nie wiem, czy opłaca się drążyć jeszcze ten temat. Wszystko działa, poza tym wpisywaniem nazw (niektórych liter), a bez tego pewnie się obejdę.

Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi. Pozdrawiam,
    Łukasz.

Dopisuję 27.01.2008:

Problem został rozwiązany. Obsługa centrali uaktywniła moją klawiaturę alfanumeryczną, więc nie ma już problemu z wpisywaniem liter.
REKLAMA