Witam ja włąsnie taki dzisiaj zbudowałem składa sie z 21 diód jest dosć ambitny (jak dla mnie, jestem początkujący) pięknie gra Dzisiaj właśnie ukończyłem taki wskaźnik wysterowania, nie wiedziałem jaki potencjometr wstawić i na chybił trafił wstawiłem 1 kilo i działa doskonale nawet na najsłabszym sygnale. Jako początkujący elektronik mogę sięmylići tak sięstało przy podłączaniu mojego układy pomyliłem + z - i się pojarało musiałem wymienić całą cześć zasilającą układ ale to nic godzinę temu skończyłem to i teraz podziwiam cudeńsko aha i w schemacie nie podano watrości kondensatora cerazmicznego na ścieżcze do diody wskazyjącej zasilanie ale wystarczy wstawić bele jaką i tak działa to nie takie ważne. W układzie nie uzględniono jednej rzeczy że żeby zmienić ustawienie potencjometru trzeba otworzyć obudowę ale poradziłem sobie z tym i typrowadziłem potencjometry na zewnątrz ta jak i 2 chinche którymi doprowadzam sygnał ze wzmacniacza, złacze zasilania i włącznik zasilania, wszystko zapakowałem w pudełko plastikowe kupione w sklepie elektronicznym. Układ ze wszystkim począwszy od trój chlorku żelaza (do wytrawiania płytek, samej płytki aż do obudowy wydałem jakieś 50 zł, (nie licząć tego ze musiałem powymieniać kilka części po niefortunnum pomuleniu + z -

)))
Więc pamietaj 3 RAZY SPRAWDZ ZANIM PODŁACZYSZ UKŁAD DO ZASILANIA
aha i dołączam zdięcia gotowego układu (chcę się pochwalić)