logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telefax Panasonic KX-FP343 - brak druku po wymianie folii barwiącej

bemo1 03 Sty 2008 18:12 1524 6
REKLAMA
  • #1 4653693
    bemo1
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    Klient wymienił folię barwiącą i urządzenie przestało drukować faksy i kopiować. Sprawdzałem poprawność założenia folii, koła zębate wszystko wygląda na nieuszkodzone. Papier przesuwa się normalnie. Ponieważ nie zajmuję się faksami chciałem poprosić o pomoc w zdiagnozowaniu usterki.
  • REKLAMA
  • #2 4654672
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6173
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Telefony Stacjonarne, Faxy i Centrale
  • REKLAMA
  • #3 4655371
    supermach
    Poziom 23  
    Ocena: 93
    Co oznacza "przestało" ?
    Urządzenie drukuje "białe kartki" czy w ogole nie reaguje na włożenie oryginału ?
    Proszę sprawdzić czujniki obecności papieru oraz grzałkę.
  • #4 4668586
    bemo1
    Poziom 25  
    Przepraszam, że tak długo nie odpowiadałem ale straciłem już nadzieję.. Drukuje białe kartki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4669037
    supermach
    Poziom 23  
    Ocena: 93
    Ja zawsze robię tak:
    Otwieram obudowę żeby mieć dostęp do grzałki, "oszukuję" czujniki obecności papieru i puszczam fax (kopię) obserwując, czy grzeje grzałka (dotykam ją palcem, ostrożnie). Jeśli nie grzeje - mamy wynowajcę.
  • REKLAMA
  • #6 4719338
    leeart

Poziom 35  
    Ocena: 434
    Czy aby napweno folia nie jest założona odwrotnie?Może to jakiś dziadowski Zamiennik.
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
    PLAC CZERWCA 1976R NR 2 LOK 06, Warszawa, 02-495 | Tel.: 502XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: serwisdrukarki.pl
  • #7 4721682
    bemo1
    Poziom 25  
    Prawdopodobnie folia była kiepska. Klient zrezygnował z naprawy.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po wymianie folii barwiącej w telefaksie Panasonic KX-FP343 urządzenie przestało drukować faksy i kopiować, drukując jedynie białe kartki. Sprawdzono poprawność montażu folii oraz stan mechaniczny, w tym koła zębate i przesuw papieru, które były prawidłowe. Zasugerowano kontrolę czujników obecności papieru oraz grzałki, a także test grzania grzałki podczas pracy urządzenia. Podejrzewano również nieprawidłowe założenie folii lub użycie niskiej jakości zamiennika. Ostatecznie klient zrezygnował z naprawy, prawdopodobnie z powodu wadliwej folii barwiącej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA