logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Whirlpool ADP420 - woda pobierana impulsowo, dioda miga. Co robić?

amator200 04 Sty 2008 13:08 1686 6
REKLAMA
  • #1 4656047
    amator200
    Poziom 10  
    WITAM.
    Mam problem ze zmywarką ,gdy włączę ją do zmywania nie może pobrać wody za jednym razem tylko impulsowo to znaczy 2sekundy woda nalatuje 2sekundy nic się nie dzieje , również dioda też się tak świeci jak nalatuje woda. Może ktoś spotkał się z taką usterką i jest w stanie mi pomóc. Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 4656530
    Alski1
    Poziom 19  
    Ocena: 50
    Czy po włączeniu zmywarki startuje pompka spustowa?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4657721
    Alski1
    Poziom 19  
    Ocena: 50
    Hmmm..., sprawdź więc pompę spustową. I czy nie ma wody pod spodem.

I wyłącz Caps Lock proszę. Szkoda, że się nie włącza 'od razu'.
  • REKLAMA
  • #5 4658971
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 4671949
    amator200
    Poziom 10  
    po obserwacji wydaje mi się ,że najpierw prubuje wypompować ale trwa to bardzo długo i cyklami , również z napuszczaniem wody tak się dzieje
  • #7 4681761
    Jasxx
    Poziom 21  
    Ocena: 328
    W misce ściekowej jest woda. Nawet, jak jej nie widać, to znajduje się bezpośrednio pod pływakiem ze styropianu.

Podsumowanie tematu

✨ Zmywarka Whirlpool ADP420 ma problem z pobieraniem wody, która odbywa się impulsowo – woda jest nalewana przez około 2 sekundy, po czym następuje przerwa, a dioda sygnalizuje ten stan miganiem. Dodatkowo pompa spustowa nie uruchamia się od razu, a próby wypompowania wody trwają długo i przebiegają cyklicznie. Wskazano, że w misce ściekowej może zalegać woda pod pływakiem ze styropianu, co może powodować błędne działanie systemu. Sugerowano sprawdzenie pompy spustowej oraz ewentualną wymianę dolnej elektroniki, która może być uszkodzona i powodować nieprawidłowe sterowanie cyklem pobierania i wypompowywania wody.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA