logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepsze połączenie TV z dekoderem: EURO-EURO czy component-component?

lukaszm2005 06 Sty 2008 11:54 990 5
REKLAMA
  • #1 4663380
    lukaszm2005
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam
    jakie jest lepsze połaczenie TV z Dekoderem
    EUEO-EURO
    czy przez componenet-componenet?
  • REKLAMA
  • #2 4663459
    mariusz.ja
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    najlepsze połączenie to Euro->Euro
  • REKLAMA
  • #3 4664244
    lukaszm2005
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    zadałem takie pytanie poniewiaz spotkałem sie z róznymi odpowiedziami niektórzy mówia ze połaczenie dekodera z tv przez łącze component jest lepsze ponieważ jest lepszy obraz? nibawej jade do sklepu i nie wiem jakie przewody kupić?

Proszę używać znaków interpunkcyjnych - ułatwiają czytanie tekstu.
    Przydałyby się także polskie litery.
    Proszę poprawić post.
    [Art]
  • REKLAMA
  • #4 4664813
    MakroSerwis
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 343
    Lepsze jest połączenie EURO - EURO, ponieważ w większości dekoderów tory RGB są przesyłane oddzielnymi połączeniami. Sygnał kompozytowy CVBS będzie miał zawsze odrobinę gorsze parametry, jeżeli chodzi o jakość obrazu.
  • REKLAMA
  • #5 4667701
    adrian20
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Tak ale kolega nie pyta się o kompozyt (Composite) a Komponent (component) a te sygnały nie mają ze soba nic wspólnego. Więc analogicznie myśląc komponent jest lepszy i może posłużyć już do przesyłania sygnału wysokiej rozdzielczości co sygnał typu RGB nie umożliwia. Pozdrawiam
  • #6 4668042
    MakroSerwis
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 343
    adrian20 napisał:
    Tak ale kolega nie pyta się o kompozyt (Composite) a Komponent (component) a te sygnały nie mają ze soba nic wspólnego. Więc analogicznie myśląc komponent jest lepszy i może posłużyć już do przesyłania sygnału wysokiej rozdzielczości co sygnał typu RGB nie umożliwia. Pozdrawiam

Tak, potwierdzam. Nazwa jest podobna i należy dokładnie czytać. Component jest nowocześniejszym rozwiązaniem i choć dla trybu standardowej rozdzielczości nie będzie gorszy od RGB, to ma większe możliwości.
REKLAMA