Cobra napisał: Wielie dzięki, o to mi chodziło. Niestety nie jestem w tej chwili w stanie zweryfikować tych danych iod Was, ale podzile sie tym z moim księgowym zobaczymy co on na to. Napewno sie odezwe jak tylko bede miał jakieś konkrety.
Kolego, nie rozumiem sformułowania "zacietrzewiona" - to nie kłótnia, licytowanie się czy konkurs piękności, a dyskusja, wymiana zdań, decyzja i tak należy do autora tematu, nikt go nie zmusi ani nikt mu nie zabroni zarejestrować dowolnie wybranej działalności gospodarczej. Dlaczego więc traktujesz moje wypowiedzi jako agresję w stosunku do Twoich? Nie zauważasz elementu żartu w mojej wypowiedzi? Masz zastrzeżenia do moich argumentów? Twoje prawo, ale używajmy w dyskusji odniesień do TEMATU, a nie do OSÓB.
Daję przykład - impreza w rodzaju większego pikniku, nagłośnienie, występy artystyczne, punkty handlowe i gastronomiczne i nagle w okolicznościach najmniej spodziewanych dzieciak oparzony przez grill i co? Problem, ogromny problem, bo ten, który rzeczywiście był organizatorem umywa ręce, odpowiedzialność spada na firmę, która dała się wrobić wizją szybkiego i łatwego zarobienia kasy i nie miała na tyle wyobraźnie, że może się coś zdarzyć i że nie wystarczy wystawić sprzęt, zorganizować występy itp.
Proszę traktować moje wypowiedzi jako głos w dyskusji (do którego mam prawo), a nie jako głos przeciw komuś lub czyjejś wypowiedzi, czy próbę narzucenia komuś na siłę swojego zdania, które jest jasne i czytelne. Nie mamy wiedzy na temat wielkości przedsięwzięcia, dokładnych planów autora tematu itp, itd. Wyszedłem jednak z założenia, że ktoś planujący duże przedsięwzięcie z dużym zapleczem sprzętowym nie będzie szukał porad na forum, o takie rzeczy pyta się u źródła i nawet, jak w konkretnym mieście nie ma kto poradzić, to należy przejechać nawet setki kilometrów po poradę, choć w czasach dobrze rozwiniętej telefonii nie jest to koniecznością.