logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć wzmacniacz Unitra ŁZR PW3015 do komputera?

MiFFu 10 Sty 2008 11:51 1544 7
REKLAMA
  • #1 4678202
    MiFFu
    Poziom 10  
    Witam.
    Jestem troche zielony i chciałęm zadac kilka pytan do wzmaka jak w temacie.
    Odkopałem go troche z miedzy gratow. Z tego co wiem to całkiem niedawno jeszcze grał i bez zadnych problemow dopoki kolumny sie nie rozkraczyły i poszedł do piwnicy.
    Znalazłem tez te stare kolumny ktore zregenerowałem i wymysliłem sobie ze chiałbym to podpiac pod kompa. Czy da rade to zrobic? bo kupiłem kabelek z jednej strony DIN 5 zakonczony jackiem3,5 mm, podpinam na wzmaku pod aux ii hmmm nic... zero jakiejkolwiek reakcji.
    Czy taka konstrukcja pojdzie albo co moze byc przyczyna? Czy to wina wzmaka? połaczenia? co to moze byc? pomocy...

Pisownia tragiczna.
    Regulamin p.15
    Przy użyciu klawisza "zmień" oraz "pisownia" proszę poprawić.
    (dj-MatyAS)
  • REKLAMA
  • #2 4678472
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Na początek trzeba by sprawdzić czy pracuje wzmacniacz. Tylko czy masz doświadczenie? Sprawdź czy w ogóle się włącza,czy dochodzi zasilanie, czynie są przepalone bezpieczniki na trafo oraz te na głośniki.
  • REKLAMA
  • #3 4678522
    MiFFu
    Poziom 10  
    Właczac sie włacza, znaczy diodka od zasilana działa.
    Jak to sprawdzic czy jest zasilanie? Rozkreciłem go przed chwila i jest przepalony jeden bezpiecznik hehe ktos go chyba probował naprawiac bo jest jakos prowizorycznie połaczony drucikiem.. czyli trzeba by było go wymienic?
  • REKLAMA
  • #4 4678652
    dybas
    Poziom 38  
    Ocena: 339
    Witam Kolegę. To nie jest samochwalstwo, ale na stronie u góry masz
    przyklejony post, który podchodzi pod Twój problem. Zapoznaj się z nim,
    weź miernik do ręki, zrób co należy i wróć z wynikami.
  • #5 4678667
    MiFFu
    Poziom 10  
    Ok zrobie jak w tamtym temacie.
    Wracajac teraz do podłaczenia - czy to bedzie chodzic podpiete w ten sposob? czyli jak mowiłem w pierwszym poscie.
  • #6 4679020
    dj.klima
    Poziom 11  
    Będzie chodzić
  • REKLAMA
  • #7 4679051
    marian1981.02
    Spec od sprzętu Unitra
    Ocena: 757
    Będzie pod warunkiem że masz sprawny kabel. Sprawdz w wtyku DIN czy przewody są podlutowane do 3,5,2
  • #8 5021056
    koya
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Nie musisz na din 5 , bo w tym wzmacniaczu jest wyjście na chinche.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik chce podłączyć wzmacniacz Unitra ŁZR PW3015 do komputera za pomocą kabla DIN 5 na jack 3,5 mm, jednak nie uzyskuje dźwięku. Wzmacniacz włącza się, ale stwierdzono przepalony bezpiecznik, który został prowizorycznie naprawiony drucikiem i wymaga wymiany. Zaleca się sprawdzenie zasilania, bezpieczników oraz poprawności lutowania przewodów w wtyku DIN (piny 3,5,2). Potwierdzono, że takie połączenie może działać pod warunkiem sprawnego kabla i prawidłowego podłączenia. Dodatkowo wskazano, że wzmacniacz posiada wyjście na złącza chinch, które można wykorzystać zamiast DIN.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA