logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens S65 - wyświetlacz świeci na biało po upadku, co robić?

terminator321 10 Sty 2008 20:04 3043 7
REKLAMA
  • #1 4679969
    terminator321
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich! Mam problem z telefonem Siemens S65. Mianowicie po upadku w telefonie nie działa wyświetlacz. Świeci tylko na biało i tyle. Nie ma żadnych nawet najmniejszych uszkodzeń fizycznych więc nie jestem pewien czy to jego wina. Telefon włącza się słychać dzwięki a po podłączeniu do Pc można pisać i odbierać SMS. Dodam że nie mam możliwości sprawdzenia swojego wyświetlacza a nie chcę marnować pieniędzy na kupno nowego. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4679987
    KamilGSM
    Poziom 12  
    a sprawdzałes na innym LCD jak nie to sprawdz .
  • REKLAMA
  • #3 4680007
    terminator321
    Poziom 10  
    w tym sęk że nie mam możliwości sprawdzenia ani na innym lcd ani na innym telefonie swojego lcd. Mogę jydynie w ciemno kupić nowy wyświetlacz a nie chcę wyrzucać kasy jeżeli usterka byłaby inna
  • #4 4680084
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2496
    z twojego postu niewynika czy wogole go rozlozyles ?
    moze wysunela sie tasma ze złacza ?
  • #5 4680306
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    lol w S65 nie ma żądnej tasmy :o karolark
    tam sa styki bezposrednio przylozone do lcd

moze cos pod prockiem nie laczy, moim zdaniem INFINEON do wygrzania. o ile ekran jest sprawny
  • REKLAMA
  • #6 4680349
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2496
    Dałem d..y a pare dni temu to robilem :-(
  • REKLAMA
  • #7 4680392
    angel-speed
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    dla mnie to wygląda standardowo.czyli potrzebny nowy wyświetlacz.a tak na poczatek rozebrac,kiedys miałem taki przypadek że tylko piny na wyślwietlaczu były zaśniedziałe i przy upadku styli się przesuneły.wyczyściłem styki obie pary i telefon jak nowy :)a jak to nie pomoże to tylko nowy wyświetlacz:)
  • #8 5057413
    ziutko
    Poziom 11  
    Witam moze to pooże mi pomogło pozdrawiam
    Siemens S65 - wyświetlacz świeci na biało po upadku, co robić?

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Siemens S65 po upadku ma wyświetlacz świecący na biało, mimo braku widocznych uszkodzeń mechanicznych. Telefon włącza się, działa dźwięk oraz komunikacja SMS przez PC, co wskazuje na sprawność części logicznej. Możliwe przyczyny to uszkodzenie wyświetlacza lub problem z połączeniami styków LCD, które w modelu S65 są bezpośrednio przylutowane, bez taśmy. Zaleca się rozebranie telefonu i sprawdzenie styków LCD pod kątem zaśniedzenia lub przesunięcia, ich wyczyszczenie może przywrócić działanie ekranu. W przypadku braku efektu konieczna będzie wymiana wyświetlacza. Nie ma możliwości łatwego przetestowania wyświetlacza na innym urządzeniu, więc zakup nowego elementu jest ryzykowny bez wcześniejszej diagnostyki. Wskazano również, że problem może leżeć w układzie sterującym (np. procesor Infineon), który może wymagać naprawy lub wygrzania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA