logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naładować Sagem MY100X bez ładowarki? Alternatywne metody ładowania?

maciek1221 12 Sty 2008 08:00 1520 6
  • #1 4684707
    maciek1221
    Poziom 18  
    Ocena: 24
    Siemka
    Dostałem w/w sagema. Potrzebny jest mi na zastępstwo,ponieważ k800i oddaję na gwarancję. Telefon się nie włącza,i bardzo prawdopodobne że po prostu jest rozładowany. Mam sam telefon bez ładowarki. Czy jest jakiś sposób żeby bez ładowarki jakoś podładować chociaż baterię? Bardzo mi zależy na tym. Pozdrawiam i liczę na pomocne odpowiedzi.
  • #2 4684748
    A_r_K
    Poziom 29  
    Jest możliwoś lecz troche szkodliwa dla bateri. Może wziąć jakąś ladowarkie bez końcówki i przyłożyć na krótko do bateri.
  • #3 4684901
    maciek1221
    Poziom 18  
    A możesz opisać jak to zrobić? Bo to tylko jednorazowe,to może nie zepsuje :D
  • #4 4684914
    rekordgsm
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    Musisz mieć ładowarkę z obciętą końcówką, jednym przewodem czerwonym dotykasz do + baterii, drugim, na ogól czarnym lub niebieskim do - baterii, musisz przytrzymać kilka sekund, jak nie pomoże operację powtórzyć.
  • #5 4684929
    maciek1221
    Poziom 18  
    Hmmm,a jakimś zasilaczem który ma podobne napięcie ,albo czymś takim?? Bo szkoda mi ładowarki :) I nawet nie wiem czy mam :)
  • #6 4685028
    rekordgsm
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    Może być zasilacz,jeśli masz regulację napięcia ustaw ok 9v, ja na ogół 'kopię' bateryjkę ładowarką impulsowa.
  • #7 4685887
    maciek1221
    Poziom 18  
    No więc,mam 2 zasilacze UNITRA 9v,i jeden z regulacją napięcia od 3v do 12v,tylko z niego żaden kabelek nie wychodzi;/ Jest jakieś wejście obok regulacji. Który wybrać? I na jak długo podpinać te kabelki? Pzdr.

Podsumowanie tematu

✨ W przypadku rozładowanego telefonu Sagem MY100X bez oryginalnej ładowarki istnieje możliwość doładowania baterii alternatywnymi metodami, choć mogą one być szkodliwe dla akumulatora. Jednym ze sposobów jest użycie ładowarki z odciętą końcówką – przewody należy przyłożyć bezpośrednio do biegunów baterii (czerwony do plusa, czarny lub niebieski do minusa) na kilka sekund, powtarzając operację w razie potrzeby. Alternatywnie można zastosować zasilacz o regulowanym napięciu ustawionym na około 9 V, podłączając przewody do baterii. W dyskusji pojawiły się zasilacze UNITRA 9 V, w tym model z regulacją napięcia od 3 V do 12 V, jednak brak kabli wymaga dodatkowego sposobu podłączenia. Czas podłączenia i dokładna metoda zależą od konkretnego zasilacza i należy zachować ostrożność, aby nie uszkodzić baterii.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA