logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wejść w tryb serwisowy TV Sony KV-29LS60E? Obraz przesunięty w lewo

Chajos 13 Sty 2008 11:33 1856 3
REKLAMA
  • #1 4688587
    Chajos
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Cy ktoś wie jak wejść w tym modelu KV-29LS60E w menu serwisowe znalazłem taki opis OSD > 5 > vol+ > Przycisk wyjścia z TXT.
    ale nie można wejść obraz jest przesunięty w lewo 2 cm. jest jeszcze z prawej strony około 3 cm. taki odcień obraz jest na całym ekranie tylko z prawej strony jak się ogląda to w tym boku po prawej stronie elemęty i postacie się zwęzają ale obraz jest na całym ekranie jest to np. na znakach kanałów widać jak jest VIVA to pierwsze trzy litery są ok a ostatnia V jest o połowe w poziomie mniejsza przy samym boku z prawej strony widać na obrazie taki mało widoczny odcień pionowy pasek wszystko co wejdzie podczas oglądania w ten pionowy odcień robi się wtym odcieniu na boki zwężone tylko w tym pasku się zwęża mam prośbe może ktoś z kolegów pomoże TV kupiłem na giełdzie i miał być ok. ale jest problem.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4702736
    Chajos
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Witam i dziękuje za pomoc ale mam nadal problem wszystko działa w menu servisowym ale mam zaszeroki obraz szerokość w servisowym działa reguluje tylko jest z prawej strony taki pas mało widoczny tak jakby był zawinięty obraz z lewej strony jest idealny obraz a jak w H size ustawie mniejszą szerokość to ten pas z prawej jest jeszcze większy i w tym pasie podczas oglądania wszystko się zwęża niewiem z czego to jest TV ma trafo -NX4522//Z2B4 czy w KV-LS60E jest takie trafo zimnych lutów niema tranzystory sprawdziłem w otchylaniu telewizor działa ale ten pas jest cały czas mało widoczny i w kształcie ) może ktos wie z czego to jest.
REKLAMA