logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta z wyjściem TV-out, jak podłączyć pod scart?

miras 19 Wrz 2002 14:41 2160 6
REKLAMA
  • #1 44613
    miras
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Mam problem z podpięciem sygnału z tej karty (S-VHS) do TV posiadającego tylko "euro" jeśli można to zrobić to jak ?
  • REKLAMA
  • #2 44621
    krzysiek
    Poziom 27  
    Ocena: 81
    poogladaj sobie to napewno nie zaszkodzi
    Załączniki:
    • Karta z wyjściem TV-out, jak podłączyć pod scart? euro.gif (11.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 44626
    krzysiek
    Poziom 27  
    nie ma takiej strony niewiem czemu u mnie jest opisze ci to euro recznie musisz sobie taki kabelek zrobic wiec 2 wejscie audio R 6wejscie audio L 20 wejscie video 4 to masa audio a 17 masa video
  • REKLAMA
  • #5 44637
    draakul
    Poziom 20  
    Ocena: 6
    krzysiek napisał:
    nie ma takiej strony niewiem czemu u mnie jest opisze ci to euro recznie musisz sobie taki kabelek zrobic wiec 2 wejscie audio R 6wejscie audio L 20 wejscie video 4 to masa audio a 17 masa video

Stronka jest tylko adres ci się źle wpisał :D :

http://www.republika.pl/krzyskargul/www/tvout/tvout.htm

Tutaj jest wszystko opisane.
  • #6 44680
    krzysiek
    Poziom 27  
    kurcze ja mam krotszy i sie otwiera :lol:
  • #7 44686
    miras
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Dziękuję i przepraszam , całe zamieszanie było nie potrzebne wystarczyło poszukać po archiwum forum tam ten temat był wielokrotnie wałkowany.Swoją drogą pomyliłem się chyba 2 razy , wydawało mi się że to gniazdo w karcie to s-VHS a tam nie ma sygnału Video tylko osobno chrominancja i luminancja.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy podłączenia sygnału z karty z wyjściem S-VHS do telewizora posiadającego jedynie złącze SCART ("euro"). Rozwiązaniem jest wykonanie odpowiedniego kabla, który połączy wyjścia audio i wideo karty z pinami SCART. W opisie podano, że do SCART należy podłączyć: audio R do pinu 2, audio L do pinu 6, wideo do pinu 20, masę audio do pinu 4 oraz masę wideo do pinu 17. Wskazano również, że wyjście w karcie nie jest standardowym sygnałem wideo, lecz osobno chrominancja i luminancja, co wymaga odpowiedniego podejścia do połączenia. Dodatkowo udostępniono link do szczegółowego opisu konfiguracji kabla: http://www.republika.pl/krzyskargul/www/tvout/tvout.htm. Temat był wcześniej wielokrotnie omawiany na forum, co sugeruje istnienie archiwalnych rozwiązań.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA