logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt MC 70 40 VT 29701 - przesunięcie obrazu i zakłócenia dźwięku AV

v-max 15 Sty 2008 04:47 1005 0
REKLAMA
  • #1 4695572
    v-max
    Poziom 2  
    Witam !
    Proszę doświadczonych o pomoc w paru kwestiach dotyczących tego TV.
    Poważną usterkę usunąłem ale niestety meczę się z drobnostkami. Strzelił tranzystor On4542, który wymieniłem na BU508A i działa poprawnie, ale niestety obraz mam przesunięty w pionie o 1 cm w prawo (patrząc od tylnej strony) i nie mogę znaleźć pokrętła od korekcji tego błędu. Na płytce z TDA 8145 są trzy(szerokość; trapez i wybrzuszenie),ale tego od przesunięcia całego obrazu nie ma. Druga sprawa to AV odpowiedzialny za to moduł to 29304-060-77 i takie objawy. Po podłączeniu do DVD lub tunera zaczyna buczeć i trzeszczeć w głośnikach, ale tylko przy dużej głośności, słyszalne głównie przy cichych pasażach. Sprawdzałem różne kable i to tak samo na obu gniazdach, natomiast w części antenowej cisza. Tak jakby wchodziły jakieś zakłócenia, kable są ok., bo na innym TV tego nie ma. Inna przypadłość dotyczy czarnego gniazda, mianowicie mam dwa kable jeden taki gruby bardziej prof. drugi tani miękki i na tym grubym nie mogę wyjść z powrotem na TV, z takim objawem- głos jest z TV, ale obraz z DVD i przesuwa się. Czasem po wciśnięciu przycisku 7 wraca mi total do AV.
  • REKLAMA
REKLAMA