Nie działa tzn? Jakiś komunikat czy po prostu nie uruchamia się? Sprawdzałeś na innym zestawie słuchawkowym? Formatowałeś telefon aby wykluczyć winę softu?
Mam ten sam problem nowy soft wgrałem i Radio nie działa aplikacja działa a jak wybierzesz recznie stacje to jest cisza nawet nie szumi nie wiem co może byc przyczyna czekam na odp
uszk modul radia - uklad do wymiany nie mam schematu wiec nie powiem co to za uklad moze glupie pytanie a sprawdzales sluchawki np na muzyce lub rozmowie?
witam użytkowników, mam podobny problem. u mnie jest tak że jak automatycznie szukam to nie znajduje żadnej stacji radiowej, ale na ręcznym znajduje ale jako MONO i troszkę szumi/charczy/pierdzi i dziwne jest to że częstotliwości stacji są troszkę poprzesuwane np o 0.30 Mhz. może ktoś mi pomóc ? pozdrawiam
Chory jest i ma zapalenie gardła i dlatego charczy bo mówić nie może.
Na początek full reserty, profilaktycznie flash, jak nie to za hw.
Albo delikatnie wygrzać albo wymienić na nowy.
Koszt ok 80/100 pln.
PZDR
Problem z radiem FM w telefonie Nokia N73 objawia się brakiem dźwięku mimo uruchomienia aplikacji radia oraz niemożnością automatycznego wyszukiwania stacji lub odbiorem zniekształconego sygnału w trybie mono. Przyczyną może być uszkodzony moduł radia, oznaczony jako N6100, znajdujący się na dolnej części płyty głównej pod układem Avilma. Zalecane kroki diagnostyczne to sprawdzenie działania radia na różnych zestawach słuchawkowych, pełny reset telefonu oraz reinstalacja oprogramowania (flash). Jeśli problem nie ustępuje, konieczna jest wymiana modułu radia, co jest rozwiązaniem potwierdzonym w praktyce i kosztuje około 80-100 PLN. Dodatkowo warto oczyścić złącze słuchawek, które pełni funkcję anteny FM. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.