logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KV C2921D - Utrata kanałów po kilku minutach oglądania, co sprawdzić?

Deus ex machine 18 Sty 2008 12:24 1098 3
REKLAMA
  • #1 4707126
    Deus ex machine
    Poziom 11  
    Witam,
    telewizor juz ma swoje lata, ale technika solidna i szkoda go wywalac. Objawy jakie ma: podpiety jest do kablowki - sygnal jest pewny, kanaly ustawione. Po wlaczeniu TV wszystko jest dobrze, wszystkei kanaly sa, dobra jakosc. Kilka minut pozniej ogladany kanal zaczyna sie gubic, powoli lapie zaklocenia i snieg, po przelaczeniu na inny kanal (ten inny kanal) odbiera dobrze, ale tez za kilka sekund zaczyna sie robic to samo co z poprzednim. W ciagu jakiejs minuty, juz nie ma zadnych kanalow. Wszystkie pelne sniegu i zaklocen. Pomaga wylacznie TV i wlaczenie za kilka minut, po czym cykl sie powtarza.

Co moge pomierzyc, sprawdzic i ew. podlutowac, zeby dzialal poprawnie? A jesli jest to jakas typowa usterka to jaki moglby byc koszt naprawy (bo jakis super naprawiacz nie jestem i moglbym jeszcze cos bardziej zepsuc).

Pozdrawiam
    Michal
  • REKLAMA
  • #2 4707157
    Bogdan58
    Poziom 32  
    Ocena: 47
    Prawdopodobnie przerwy w pcz wizji. Przede wszystkim trzeba przelutować filtry.

Pozdrowienia.

Dodano po 1 [minuty]:

Usterka typowa.
  • REKLAMA
  • #3 4707578
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1989
    Deus ex machine napisał:

Co moge pomierzyc, sprawdzic i ew. podlutowac, zeby dzialal poprawnie? A jesli jest to jakas typowa usterka to jaki moglby byc koszt naprawy (bo jakis super naprawiacz nie jestem i moglbym jeszcze cos bardziej zepsuc).

Jeśli posiadasz lutownicę i jako tako się nią posługujesz to pewno dasz radę sam.
    Masz moduł z głowicą, tam gdzie wchodzi antena. Musisz wylutować z płytki tą puszkę nad głowicą /przydałby się odsysacz/, otworzyć ją i dokładnie poprawić luty wewnątrz, szczególnie na filtrach kubkowych jak wspomniał kolega.
    Potem składasz wszystko do kupy i powinno być OK.

Przeniosłem z TV. [Mirek Z.]
  • #4 4709618
    Deus ex machine
    Poziom 11  
    Dzieki wielkie,
    poprawilem luty i poki co juz ponad godzine wszystko gra .)
REKLAMA