logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć komputer do odtwarzacza DVD, aby uzyskać dźwięk?

Kod23 20 Sty 2008 21:29 1340 7
REKLAMA
  • #1 4716313
    Kod23
    Poziom 10  
    Teraz nie mam w komputerze głośników tylko dźwięk leci przez wieżę.
    I mam pytanie:
    Czy jest możliwe taka sama sytuacja, ale żeby zamiast przez wieżę puścić to przez odtwarzacz DVD?
    Ponieważ nie jestem pewien czy odtwarzacze maja takie wejścia jak to od wieży?
  • REKLAMA
  • #2 4716839
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4716871
    darekb1
    Poziom 15  
    Ocena: 33
    najlepiej zrób zdjęcie odtwarzacza i wystaw jeśli nie możesz odczytać czy ma wejścia, bo jest wiele rodzaji odtwarzaczy dvd i skąd my mamy wiedzieć który akurat Ty masz??
  • REKLAMA
  • #4 4716877
    sleper
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    hmm może on np zastanawia sie nad kupnem dvd choć post mnie rozbawił :P dvd mają rózne wejścia moje np ma tylko dzwiek jednokanałowy na czinczu
  • REKLAMA
  • #5 4716897
    darekb1
    Poziom 15  
    Ocena: 33
    dokładnie wszystko zależy od sprzętu nie można prównywać easy touch za 100 zł z pioneerem za 500...
  • #6 4717293
    Kod23
    Poziom 10  
    Po prostu chciałem zmienić już sobie moją stara wieże na nową, ale skoro niektóre odtwarzacze DVD mają też takie wejścia (sądząc z powyższych postów) to wolę odtwarzacz.
    A czy jest możliwość sprawdzenia tego czy jest takie wejście bez patrzenia na to, tylko np w opisie sprzętu ????
  • #7 4717452
    Rudolf_
    Poziom 24  
    Ocena: 8
    Odtwarzacz z wejściem?
    To jakieś żarty, tak..?
    Zestaw małego kina domowego - to bym się zgodził i wówczas takie "kuku" można zrobić, że podłączasz PC do wejścia AUX IN i masz dźwięk przez "odtwarzacz DVD".
  • #8 4717453
    sleper
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    wejście w wierzy nazywa sie aux

Dodano po 2 [minuty]:

ehh zgraliśmy sie wsumie też chciałem napisac ze predzej w zestawie gdzie jest osobno wzmacniacz bedzie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, czy możliwe jest podłączenie komputera do odtwarzacza DVD w celu uzyskania dźwięku, zamiast korzystania z wieży stereo. Dyskusja wskazuje, że większość odtwarzaczy DVD nie posiada wejść audio (np. AUX IN) umożliwiających bezpośrednie podłączenie komputera, co jest standardem w wieżach lub zestawach kina domowego z osobnym wzmacniaczem. Wejścia audio w wieżach nazywane są AUX, a odtwarzacze DVD zwykle mają jedynie wyjścia audio, często jednokanałowe na złączu cinch. Możliwość podłączenia zależy od konkretnego modelu sprzętu, dlatego zalecane jest sprawdzenie specyfikacji technicznej lub fizyczne obejrzenie tylnych paneli urządzeń. W przypadku zestawów kina domowego z odtwarzaczem DVD i wzmacniaczem istnieje opcja podłączenia komputera do wejścia AUX wzmacniacza, co pozwala na odtwarzanie dźwięku przez system audio.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA