logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

program do utworów(ściszanie utworów podgłaśnianie itp...)

darkmen92 23 Sty 2008 16:34 6549 10
REKLAMA
  • #1 4726644
    darkmen92
    Poziom 10  
    Witam

Poszukuje programu do chyba obróbki plików audio. Jest taki program mp3Trim chyba każdy o nim słyszał. Bardzo dobry program można w nim podgłośnić utwór albo ściszyć, można także zrobić coś takiego jeżeli utwór nasz zaczyna się np 5 sek ciszą to ten program skraca o 4 sek tej ciszy. powiedzcie czy jest taki program którym mógł bym tak zrobić ale z większą ilością plików audio. bo tam trzeba brać każdy osobno, a ja chce coś takiego że zaznaczam np 100 utworów i żeby sam mi wszystko zrobił.
  • REKLAMA
  • #2 4727329
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 4728072
    darkmen92
    Poziom 10  
    oki :) tylko martwi mnie jedna rzecz :( że jeszcze nikt mi nie pomógł
  • REKLAMA
  • #4 4728384
    opiate
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Witam

W Nero 6 jest taki progrmik który się nazywa Wave Editor. Nim zrobisz wszystko (prawie). Ale niestety tylu utworów jednocześnie nim nie obrobisz. Z resztą nie wiem czy taki program istnieje.
  • REKLAMA
  • #5 4728932
    zija15
    Poziom 11  
    Moim zdaniem Nie obrobisz wszystkiego na raz ale do obróbki pojedynczej MP3 polecam Audacity + lame (wszystko jest na stronie poniżej)
    http://audacity.sourceforge.net/
  • #6 4729624
    darkmen92
    Poziom 10  
    to znaczy nie musze od razu 100 utworów na raz ale chcałbym taki program żebym nie musiał po kolei otwierać utworów tylko żebym utworki wrzucił na liste i z tej listy wiebierał utworki do obróbki :)
  • REKLAMA
  • #7 4729657
    szymon021990
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Polecam Audacity.
    Powinien sie sprawdzić ze ściszaniem, podgłaśnianiem i przycinaniem, ale żeby tak 100 plików za jednym razem to raczej sie nie da ;)
  • #8 14484491
    szukajek
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    witam. widzę że temat stary ale może przez te 7lat pojawił się jakiś program który potrafi ściszać muzykę?:) szukam czegoś na imprezę żeby ułatwić sobie zadanie i nie biegać do laptopa, chodzi mi o to by muzyka szła cicho przez jakiś czas po czym na 20 czy 30 minut się pogłaśniało i powrotnie ściszała
    Znajdzie się taki program w obecnych czasach?:)
  • #9 14484585
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 14484892
    tomekswi
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Może Free Audio Editor, który posiada opcję "Batch processing".
    Umożliwia to wykonanie takich samych operacji na wielu plikach...
    Audacity też powinien mieć podobną opcję...
  • #11 14485305
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 751
    Audacity.
    Bardziej profesjonalnie: Sound Forge

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano programu do masowej obróbki plików audio umożliwiającego ściszanie, podgłaśnianie oraz skracanie ciszy na początku utworów, podobnie jak w programie mp3Trim, ale z funkcją przetwarzania wielu plików jednocześnie. W dyskusji wskazano, że popularny Nero 6 Wave Editor pozwala na podstawową edycję, lecz nie obsługuje wielu plików naraz. Audacity z kodekiem LAME jest polecany do pojedynczej edycji MP3, oferując funkcje ściszania, podgłaśniania i przycinania, jednak nie posiada natywnej funkcji batch processing dla dużej liczby plików. Wspomniano także o programie Free Audio Editor, który posiada opcję "Batch processing" umożliwiającą automatyczną obróbkę wielu plików. Alternatywnie, do bardziej zaawansowanej edycji wielościeżkowej i regulacji głośności w czasie rzeczywistym polecono darmowe Audacity lub Reaper. Wśród profesjonalnych rozwiązań wymieniono Sound Forge. Podsumowując, istnieją narzędzia do edycji audio z funkcjami batch, jednak pełna automatyzacja obróbki dużej liczby plików z dokładną kontrolą głośności wymaga użycia specjalistycznego oprogramowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA