logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wpisać kod do radia Ford 2014 Sound 2000 z trzema kreskami?

mach7 24 Sty 2008 20:47 7025 9
REKLAMA
  • #1 4731609
    mach7
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    mam taki problem z radiem ford 2014 sound 2000. po wlaczeniu na wyswietlaczu swieca sie caly czas tylko 3 kreski. mam kod na obudowie (4 cyforwy) , jak go wpisac?? czekalem dlugo az kreski zaczna migac, ale nic to nie dalo. prosze o poinstruowanie mnie.
    jesli juz ktos pomoze co zrobic, to prosze tez o instrukcje jak wpisac kod.
  • REKLAMA
  • #2 4731817
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Prawdopodobnie ktoś już też myślał że to kod i go wpisał kilka razy. Podłącz poprawnie, włącz zapłon i godzinę do kilku godzin trzeba odczekać karę. Gdyby było zablokowane na amen to miałbyś 10 na wyświetlaczu.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 4732101
    Kamiloliwa
    Poziom 20  
    Ocena: 37
    Ale o ile pamiętam to w tym odbiorniku jest kod 3 cyfrowy
  • REKLAMA
  • #4 4732145
    waldi58
    Poziom 24  
    Ocena: 252
    Tam na pewno jest kod 3 cyfrowy w małej pamieci. POsiadany kod 4 cyfrowy jest raczej od innego radia.
  • #5 4732233
    SlaweK
    Poziom 43  
    Są dwa Fordy2014, jeden z włącznikiem na gałce a drugi z włącznikiem klawiszem, ten drugi ma kod 4 cyfrowy jak pamiętam.

SławeK
  • #6 4732410
    Tomek Włodarczyk
    Serwisant RTV
    Ocena: 331
    Kolega mach7 napisał:
    Cytat:
    ...na wyswietlaczu swieca sie caly czas tylko 3 kreski...

co raczej nie idzie w parze z tym twierdzi dalej:
    Cytat:
    ...mam kod na obudowie (4 cyforwy)...

Wniosek można wysnuć następujący: zły kod, dobry powinien mieć tyle cyfr ile jest kresek! Przy starych modelach z gałką i trzema cyframi kodu radyjko powinno wpuścić po 30 minutach kary! Ale dla identyfikacji radyjka napisz nam czy jest włączane potencjometrem czy klawiszem, tak jak sugerują koledzy wyżej. Tak szczerze mówiąc nie pamiętam czy w tych starych radyjkach z gałką po 10 błędnych próbach blokowało sie na stałe czy nie (nie trafił mi się tak wytrwały klient, żeby powiesić radyjko na stałe :D )?
  • REKLAMA
  • #7 4732725
    mach7
    Poziom 10  
    nie pamietam jaki dokladnie jest kod, ale przyklad : 123'4'. jest to w dwoch miejscach napisane. czy to jest kod, czy moze cos innego ??

Dodano po 4 [minuty]:

radio włączane jest na regulacji głośności (przycisk push ON). dokladnie takie jak w zalaczniku
    Załączniki:
    • Jak wpisać kod do radia Ford 2014 Sound 2000 z trzema kreskami? 2014.jpg (62.12 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 4732923
    SlaweK
    Poziom 43  
    To stary Ford2014 z 3 cyfrowym kodem, więc to co tam masz napewno nie jest kodem. Pozostaje udać się do fachowca który go odczyta, odblokuje i pokaże ci jak wpisać. Tutaj na forum nie pomagamy w tym temacie.

SławeK
  • #9 4802741
    mach7
    Poziom 10  
    zapomnialem sie napisac. radio juz działa. po 30 min wyświetlane kreski zaczęły migać, wpisałem kod (byly to 3 cyfry, ta czwarrta w " " nie wiem od czego jest) i radio gra.
    dzieki wszystkim za pomoc i zainteresowanie.
  • #10 4803202
    Tomek Włodarczyk
    Serwisant RTV
    Ocena: 331
    mach7 napisał:
    zapomnialem sie napisac. radio juz działa. po 30 min wyświetlane kreski zaczęły migać, wpisałem kod (byly to 3 cyfry, ta czwarrta w " " nie wiem od czego jest)...

Ta czwarta to pewnie była zapisana cyfra 4, czy nie tak? Ktoś po prostu oprócz kodu zapisał sobie czym ma ten kod zatwierdzić! :D

Podsumowanie tematu

✨ Radio Ford Sound 2000 z 2014 roku po włączeniu wyświetla trzy kreski, co oznacza konieczność wpisania kodu zabezpieczającego. Kod na obudowie jest czterocyfrowy, jednak w tym modelu radia stosowany jest zazwyczaj kod trzycyfrowy. Radio włączane jest przyciskiem push ON na potencjometrze głośności. Po kilku nieudanych próbach wpisania kodu radio może się zablokować na określony czas (kara czasowa), która trwa od godziny do kilku godzin. Po upływie tego czasu kreski zaczynają migać, co umożliwia wpisanie kodu. Właściwy kod należy wpisać, używając przycisku potencjometru do potwierdzenia każdej cyfry. Po poprawnym wpisaniu kodu radio odblokowuje się i działa normalnie. W przypadku problemów z odczytaniem kodu zaleca się kontakt z fachowcem, który może odczytać i odblokować radio. Czwarta cyfra zapisana na obudowie może być oznaczeniem sposobu zatwierdzenia kodu, a nie częścią samego kodu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA