Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ferguson AF 1118SE

koks__k 25 Sty 2008 15:07 4340 25
  • #1 25 Sty 2008 15:07
    koks__k
    Poziom 9  

    Witam mam problem gdyż wgrałem softa liste i klucze i jak podpinam do TV to obraz mi lata wkółko po tv i jeszcze nie odczytuje kanału tylko widać samą tapete i nazwe kanału??? nie wiem co robić... Proszę o jakąś pomoc. Z góry wszytkim dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Dodano po 43 [minuty]:

    ?? pomoże ktoś

    Dodano po 1 [minuty]:

    Teraz to wogule nic chodzi nawet nie włącze satelity tylko tak jakby przycisk STANDBY nie chodził proszę o pomoc

  • #2 25 Sty 2008 15:42
    Tadeusz156
    Poziom 23  

    Witam.
    Wymień elektrolity w zasilaczu powinno pomóc.

  • #3 25 Sty 2008 15:44
    koks__k
    Poziom 9  

    i jeszcze musze dopisać że kody moge wgrać bez problemu a listy kanałow nie wysle to nie wiem czy nie uwaliłem softa???

  • #4 25 Sty 2008 17:50
    CoMrAt
    Poziom 10  

    Wgraj powoli wszystko dokladnie soft i liste Wyglada na to ze coś zle wgrałeś Jesli nie masz komunikacji po comie to pozostaje jeszcze jtag

  • #5 25 Sty 2008 18:27
    koks__k
    Poziom 9  

    no nie mam właśnie komunikacji a jtag to wogule nie wiem o co z tym chodzi nie wie ktoś ile takie coś kosztuje w serwisie albo jak coś takiego zrobć??? mi sie wydaje że trzeba mieć chyba sprzęt do tego:(:(:(

  • #6 25 Sty 2008 18:33
    and32jar
    Poziom 12  

    cos kręcisz bo skoro wgrywasz klucze to znaczy ze masz komunikację. Sprawdź tak jak napisał @Tadeusz156 zasilacz i na razie nic nie kombinuj z jtagiem. Ewentualnie wgraj mu orginał a potem edukacyjny soft-y. (swoja droga to jaki wgrałeś mu soft? - zobacz jak sie zachowa na technocomsie).

  • #7 25 Sty 2008 22:27
    koks__k
    Poziom 9  

    no ale softa też nie zmienie pisze że jakiś błąd zaraz jak zaczynam wysyłać do tunka.wgram tylko klucze:D a wgrałem softa z takiej strony co pisało że jest 100% orginalny i ratuje fergusony przed uwaleniem!! i edukacyjnego już nie wgram:)

    Dodano po 1 [minuty]:

    i jak sprawdzić na technocomsie o co to chodzi??

  • #8 25 Sty 2008 22:34
    supermach
    Poziom 23  

    Technocoms to jeden z rodzajów softów edu. Wgraj mu soft orygilany i profilaktycznie obejrzyj zasilacz.

  • #9 26 Sty 2008 10:32
    koks__k
    Poziom 9  

    aha spoko ale nie mogę wogóle wgrać softa?? tego technocomsa też

  • #10 26 Sty 2008 11:04
    and32jar
    Poziom 12  

    koks__k napisał:
    no ale softa też nie zmienie pisze że jakiś błąd zaraz jak zaczynam wysyłać do tunka.wgram tylko klucze:D a wgrałem softa z takiej strony co pisało że jest 100% orginalny i ratuje fergusony przed uwaleniem!! i edukacyjnego już nie wgram:)

    Dodano po 1 [minuty]:

    i jak sprawdzić na technocomsie o co to chodzi??


    Jakiś błąd? a może nie zmieniłes nagłówka - zapwenie pisze download fail
    ktoś zaszczepił go innym botem

  • #11 26 Sty 2008 14:52
    koks__k
    Poziom 9  

    dokładnie tak pisze to co zrobić??

    Dodano po 3 [minuty]:

    and32jar mógłbyś powiedzieć lub podać jakąś instrukcje co dokładnie zrobić żeby przywrócić go do "normalnego" stanu??? proszę:D:D

    Dodano po 2 [godziny] 25 [minuty]:

    ??

  • #12 26 Sty 2008 15:02
    pakeross
    Poziom 12  

    koks__k napisał:
    dokładnie tak pisze to co zrobić??

    Dodano po 3 [minuty]:

    and32jar mógłbyś powiedzieć lub podać jakąś instrukcje co dokładnie zrobić żeby przywrócić go do "normalnego" stanu??? proszę:D:D


    Zrób detect nagłówka boota,który siedzi w Twoim ferdku.
    Użyj programu do zmiany nagłówków w softach i boot-ach.
    Po wszystkim napisz co widnieje w polach:

    Type:
    Ver:
    Model:

    http://laki.dvhk.pl/pliki/Niezbednik/Ferguson/AUC_HEditv099a.rar


    Niżej..jak to zrobić.

    http://laki.dvhk.pl/faq/ferdek_boot_soft.htm

    Ewentualnie wgraj soft Master np. z modelu AF3018.Ale pamiętaj jeśli go przyjmie,to od tej pory będzie przyjmował softy z nagłówkiem od modelu AF 3018(TSR : ARS1 : S150EC).

    https://www.elektroda.pl/rtvforum/file/af-3018se.master.16.1_laki_1093.zip

    Powodzenia:D

  • #13 26 Sty 2008 16:05
    koks__k
    Poziom 9  

    No mam już!!!
    Type :TSR
    Ver:ARS1
    Model:S700SEC

    i co teraz:D

    Dodano po 1 [minuty]:

    ????

  • Pomocny post
    #14 26 Sty 2008 16:23
    pakeross
    Poziom 12  

    koks__k napisał:
    No mam już!!!
    Type :TSR
    Ver:ARS1
    Model:S700SEC

    i co teraz:D

    Dodano po 1 [minuty]:

    ????


    Jeśli to nagłówek boota to jest poprawny.Ten oryginał powinien wejść:

    http://www.ferguson-digital.eu/index.php?option=com_remository&Itemid=2&func=fileinfo&id=89&lang=pl

    Tak po dokładniejszym doczytaniu.W przypadku twego modelu ferdka w softach edukacyjnych(stajnia technocoms) telewizor podpinasz pod gniazdo oznaczone VCR.Przejście w stan czuwania i power,tylko za pomocą pilota(przycisk na tunerze jest martwy).

    Powodzenia

  • #15 26 Sty 2008 18:03
    koks__k
    Poziom 9  

    No wgrałem teraz softa orginalnego ale nic nie chodziło to wgrałem zwykłego-edukacyjnego i liste kanałów oraz klucze i dalej nic. Po prostu jest tak że tuner jakby nie reaguje na polecenie STANDBY i stb/tv tylko cały czas świecą sie kontrolki czerwona i zielona. i nie przełącze sie na satelite teraz to już nie wim kompletnie co robić?????

  • Pomocny post
    #16 26 Sty 2008 18:19
    pakeross
    Poziom 12  

    koks__k napisał:
    No wgrałem teraz softa orginalnego ale nic nie chodziło to wgrałem zwykłego-edukacyjnego i liste kanałów oraz klucze i dalej nic. Po prostu jest tak że tuner jakby nie reaguje na polecenie STANDBY i stb/tv tylko cały czas świecą sie kontrolki czerwona i zielona. i nie przełącze sie na satelite teraz to już nie wim kompletnie co robić?????


    Poprzedni post edytowałem i dodałem prawdopodobną przyczynę Twojego problemu.

    Powodzenia:D

  • #18 26 Sty 2008 20:02
    koks__k
    Poziom 9  

    pakeross który ten post edydowałeś ??? :)

    Dodano po 5 [minuty]:

    A nawiasem to i tak and32jar i pakeross musze wam przyznać opcje "pomógł" z góry dzięki tylko jeszcze ten jeden problem:D:D:D a technocomsa jutro spróbuje wgrać bo musze znów kabel pożyczyć :)... tylko kurcze nie wiem czemu nie działa mi przycisk STANDBY i nie włącze tv na satelite:(

    Dodano po 5 [minuty]:

    A nawiasem to i tak and32jar i pakeross musze wam przyznać opcje "pomógł" z góry dzięki tylko jeszcze ten jeden problem:D:D:D a technocomsa jutro spróbuje wgrać bo musze znów kabel pożyczyć :)... tylko kurcze nie wiem czemu nie działa mi przycisk STANDBY i nie włącze tv na satelite:(

  • #19 26 Sty 2008 22:03
    pakeross
    Poziom 12  

    koks__k napisał:
    pakeross który ten post edydowałeś ??? :)

    Dodano po 5 [minuty]:

    A nawiasem to i tak and32jar i pakeross musze wam przyznać opcje "pomógł" z góry dzięki tylko jeszcze ten jeden problem:D:D:D a technocomsa jutro spróbuje wgrać bo musze znów kabel pożyczyć :)... tylko kurcze nie wiem czemu nie działa mi przycisk STANDBY i nie włącze tv na satelite:(

    Dodano po 5 [minuty]:

    A nawiasem to i tak and32jar i pakeross musze wam przyznać opcje "pomógł" z góry dzięki tylko jeszcze ten jeden problem:D:D:D a technocomsa jutro spróbuje wgrać bo musze znów kabel pożyczyć :)... tylko kurcze nie wiem czemu nie działa mi przycisk STANDBY i nie włącze tv na satelite:(


    Poprzedni post ,a właściwie jego fragment:

    Tak po dokładniejszym doczytaniu.W przypadku twego modelu ferdka w softach edukacyjnych(stajnia technocoms) telewizor podpinasz pod gniazdo oznaczone VCR.Przejście w stan czuwania i power,tylko za pomocą pilota(przycisk na tunerze jest martwy).

    P.S

    Czasami zerkaj w prywatne wiadomości(To u góry przy logowaniu,czy przypadkiem nie Masz nowych wiadomości)

    Powodzenia i pozdrowienia

  • #20 27 Sty 2008 10:02
    koks__k
    Poziom 9  

    no ale z pilota też mi nie chodzi:( wogule nie włącze chodzi tylko TVP1 i TVP2 ale to z innej anteny i nie mam takiego gniazda VCR jest tylko AUX i TV w ferdku

    Dodano po 2 [minuty]:

    i narazie jakbym nie miał wogule tv tylko TVP 1 i 2 prze*****
    proszę o odp:P

  • #21 27 Sty 2008 11:20
    pakeross
    Poziom 12  

    koks__k napisał:
    no ale z pilota też mi nie chodzi:( wogule nie włącze chodzi tylko TVP1 i TVP2 ale to z innej anteny i nie mam takiego gniazda VCR jest tylko AUX i TV w ferdku

    Dodano po 2 [minuty]:

    i narazie jakbym nie miał wogule tv tylko TVP 1 i 2 prze*****
    proszę o odp:P


    Skoro w tym modelu nazywa się to gniazdo(AUX), no to właśnie tam Podepnij kabel euro do telewizora.Tą TVP1 i TVP2 przypadkiem nie Odbierasz z anteny naziemnej,bo coś mi tu nie pasuje.Po wgraniu listy kanałów tuner sam się włączy na jakimś kanale, i wtedy Sprawdzisz czy tuner reaguje na komendy z pilota.Jeśli i to nie da efektu,to Opisz problem trochę jaśniej.

    Pozdrawiam

  • #22 27 Sty 2008 11:58
    koks__k
    Poziom 9  

    no tak z naziemnej:P no ale to jest tak że jak wgrałem liste i później kody i włączam tv to mi chodzi tv z nazimnej i wtedy włączam pilotem STANDBY i powinno mi przejść na ferdka a właśnie nic sie nie dzieje idzie dalej z nazimnej(dawniej normalnie wchodziło na fergusona) !!!

    Dodano po 29 [minuty]:

    ??

  • #23 27 Sty 2008 13:43
    pakeross
    Poziom 12  

    koks__k napisał:
    no tak z naziemnej:P no ale to jest tak że jak wgrałem liste i później kody i włączam tv to mi chodzi tv z nazimnej i wtedy włączam pilotem STANDBY i powinno mi przejść na ferdka a właśnie nic sie nie dzieje idzie dalej z nazimnej(dawniej normalnie wchodziło na fergusona) !!!

    Dodano po 29 [minuty]:

    ??


    Zobacz jeszcze na tym sofcie:

    Code:
    http://laki.dvhk.pl/pliki/Files2/download.php?fname=./Ferguson/SOFT%20(INNE)/DvbXtreme_A03_Not_Public_!/AF_1118SE_dvbxtreme_A03_20070830_AUCPCnc.rar


    Pozdrawiam

  • #24 27 Sty 2008 19:11
    koks__k
    Poziom 9  

    przełączyłem na AV na telewiozrze teraz i chodzi tylko głosu nie mam co mam teraz zrobić????

    Dodano po 3 [minuty]:

    :D:D:D

  • #25 27 Sty 2008 20:01
    pakeross
    Poziom 12  

    koks__k napisał:
    przełączyłem na AV na telewiozrze teraz i chodzi tylko głosu nie mam co mam teraz zrobić????

    Dodano po 3 [minuty]:

    :D:D:D

    E...no to jest całkiem dobrze.

    Być może w liście którą Pobrałeś z internetu był włączony dzwięk Dolby.Musisz go wyłączyć:
    Menu / Ustawienia Wyjść /Dzwięk Dolby / Wyłącz.
    Jeśli nie to ,to może wina kabla euro.

    Pozdrawiam

  • #26 28 Sty 2008 09:55
    koks__k
    Poziom 9  

    No była to wina Euro:D:D wszytkim dzięki za pomoc!!! wszytko lata pozdro

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo