logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wykonać cewkę audio 0,47mH? Wybór drutu i instrukcje krok po kroku

hiv_sick 23 Gru 2003 19:13 2844 7
REKLAMA
  • #1 448278
    hiv_sick
    Poziom 22  
    Ocena: 65
    muszę zrobić cewke 0,47mH i nie wiem jak do tego się zabrać
    (tzn. nie wiem jak ją zrobić jakiej grubości ma być drut itp.)
  • REKLAMA
  • #2 448422
    CKsrv
    Poziom 32  
    Ocena: 87
    Powietrzna, na rdzeniu a moze do zastosowan audio? Nie mam fusow po kawie - pije rozpuszczalna :) Napisz wiecej info.
  • REKLAMA
  • #3 448501
    hiv_sick
    Poziom 22  
    Ocena: 65
    to ma być powietrzna i do zasrosowan audio
  • #4 448759
    dymek
    Poziom 27  
    Ocena: 30
    a powiedz dokladnie do czego ci potrzebna czy jako dlawik na wyjsciu wzmaka czy do zwrotnicy jakiejs??
    napisz moc wzmaka jesli to do niego
    wiecej danych.najlepiej schemat iurządzenia
  • REKLAMA
  • #5 448976
    Psemysuaf
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    bierze sie chyba drut i nawija :)
  • #7 11802036
    corpha76lon
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    Witam, mam takie samo pytanie jak autor. Szukam po necie i nic. Są jakieś wzory, kalkulatory, ale nie takie jakie bym chciał. Ja potrzebuje cewki głównie do głośników i potrzebuje albo wzór albo jakiś kalkulator który uwzględnia przede wszystkim grubość drutu. W kalkulatorach tego nie ma. W tych przynajmniej co ja znalazłem.
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wykonania powietrznej cewki indukcyjnej o indukcyjności 0,47 mH przeznaczonej do zastosowań audio, konkretnie do głośnika Alphard HWC8-12MA300. Cewka ma być użyta w układzie zwrotnicy głośnikowej współpracującej ze wzmacniaczem Tele-master WA 7700 o mocy 30 W. Poruszono kwestie doboru grubości drutu oraz sposobu nawinięcia cewki. Wskazano, że do wykonania cewki należy użyć odpowiedniego drutu i nawinąć go na powietrznym rdzeniu. Zwrócono uwagę na potrzebę dokładniejszych danych, takich jak schemat układu i parametry wzmacniacza. Jeden z uczestników dyskusji poszukiwał wzorów lub kalkulatorów uwzględniających grubość drutu, jednak dostępne narzędzia tego nie oferowały. Zaproponowano zewnętrzne źródło informacji technicznych w języku czeskim, które może pomóc w obliczeniach i doborze parametrów cewki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA