logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 5510 i problem z połączeniem przez COM - co może być nie tak?

maziu 26 Sty 2008 14:47 815 2
REKLAMA
  • #1 4737625
    maziu
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    Posiadam :
    -Nokie 5510
    -uniwersalny kabel obsługujący tryb F/MBUS na końcówce PS/2 .
    kabelek ma jedną wadę ... nie ma końcówki z tymi 4 stykami
    (ratując sie przylutowałem do płyty głównej fona 4 przewody wyprowadziłem je na zewnątrz i podłączyłem do dalszej części okablowania ;] )
    -WinXP

wgrałem wszystkie łatki aby kabelek mógł śmigać w wyniku tych wszystkich czynności udało mi się wgrać jedno LOGO ;] (program LOGO MANAGER oczywiście pałna wersja) za pierwszym razem .
    Bardzo sie ucieszyłem ale po chwili nastąpiło zerwanie połączenia i 5510 wyłączyła się ...
    Po ponownym włączeniu komórki udało mi sie jeszcze raz nawiązać połączenie ale tylko na jakieś 2s

POZATYM : 5510 gdy jest podłączona do PC robi sie nieaktywna ... wygaszacz staje w miejscu i nie można nic wcisnąć ... po odłączeniu kabla wszystko wraca do normy .

Czy popełniłem błąd podczas łączenia przewodów?? (nie ten pin do nietego przewodu? , chyba nie bo jedną grafikę przesłało bez problemu)

Proszę o Pomoc
  • REKLAMA
  • #3 4737873
    andrev800
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Ja też miałem problemy zawsze z 5510 bo sie co chwile wyłączała na kablu i musiałem szybko liczyć sumy kontrolne itp.Kabelek podejdzie od 3310 dejan flashera pod ps2.

PS. wgraj TUNINGOWANEGO SOFTA i będziesz miał logo i to dużo fajniejsze
REKLAMA