logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać usunięte archiwum GG po błędzie?

Niebieska12 28 Sty 2008 21:51 12086 5
REKLAMA
  • #1 4746445
    Niebieska12
    Poziom 2  
    Witam.
    Spraw wygląda tak:
    pokazał mi się jakiś błąd archiwum gg po czym usuneło się archiwum (zostały tylko wiadomości z okresu wakacji które przenosiłam do folderu z archiwum w wakcaje to tego była dopisywana reszta archiwum która znikneła.)
    Chciałam odzwyskać archwum więc myślałam ze wykasowanie mojego numeru gg i założenie go od nowa przywroci stare archiwum z pliku w którym zapisane było min. archiwum, niestety plik został założony przez program od nowa ( jestem kobietą i wszytko było robione na 'babski rozum' gdyż nie zabrdzo się na tym znam).
    Niestety tak się nie stało archiwum zaczeło się zapisywać teraz już zupełnie od nowa.
    Od tego czasu przeproawdziłam na gg 1 rozmowe nie formatowałam komputera ani nie usuwałam zadnych rzeczy z kosza więc czy w takim przypadku ua się odzyskać archiwum czy już przepadło na dobre?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4746610
    Niebieska12
    Poziom 2  
    Kosz przeglądałam zrobiłam to w pierwszej kolejności ale nic tam nie znalazłam ;) zaraz sprobóje programiku dzięki ;)
  • REKLAMA
  • #4 4747184
    mall_pall
    Poziom 15  
    Dane z archiwum gg sa przechowywane w pliku archives.dat (znajdziesz go w katalogu gg) do odzyskania danych sluży program ggundel.exe (znajdziesz napewno w google.pl) a następnie zrób tak:

1. Ściągnij program.
    2. Wykonanie kopie pliku archiwum przed odzyskaniem, na wypadek, gdyby coś źle poszło. W trakcie odzyskiwania lepiej wyłącz GG.
    3. Uruchom program i otwórz plik archives.dat z Twoim archiwum.
    4. Powinna pojawić się informacja o ilości odzyskanych wiadomości. Wciśnij enter i powinno byc po kłopocie.

P.S. Mi udawało sie odzyskiwac ale nie całą zawartośc, ponadto sprawdź ustawienia gg po ilu kasuje Ci archiwum.

Jeśli pomogłem to OK.
  • REKLAMA
  • #5 4747307
    Niebieska12
    Poziom 2  
    hmm ale chodzi o to, że ten plik archives zosał zastąpiony nowym o tej samej nazwie i najpierw musze odzyskać ten stary...
  • #6 4748591
    D4n3
    Poziom 12  
    Data_Disc_Recovery nie pomógł? Musisz poświecić troche czasu na przeszukiwanie tego co ostatnio skasowane.
REKLAMA