logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 21AB3556 - jak poprawić odbiór kanałów na kablówce?

Caulfield 30 Sty 2008 08:46 816 1
REKLAMA
  • #1 4751119
    Caulfield
    Poziom 2  
    Mam Philipsa 21AB3556 przywieziony z Włoch i na kablówce niektóre kanały trzeszczą i uniemożliwiają oglądanie. Kombinowałem w ustawieniach i nic nie pomogło. Czy jest możliwość dokupienia jakiegoś wzmacniacza sygnału ?. Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić?

TV jest przestrojony lub fabrycznie przystosowany do odbioru fonii w naszym systemie DK (East Europe).Wina na na pewno nie jest postronie głośnika. Może faktycznie pokombinuję z tym rdzeniem filtra. Dzięki za podpowiedź.

Tytuł uzupełniłem - p.11 regulaminu. [Mirek Z.]
  • REKLAMA
  • #2 4751224
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 529
    Nie bardzo wiem, jak rozumieć powyższy opis. Określenie "trzeszczą" kojarzy się z fonią, "oglądanie" - z wizją.
    Możliwe, że TV ma typową dla Philipsów przypadłość - konieczna jest drobna korekta rdzeniem filtru kubkowego przy TDA4504, jego oznaczenie na płycie - 5320.
    O ile dobrze kojarzę to chassis, dostęp może być utrudniony - filtr jest chyba pod modułem telegazety.
    Dźwięk powinien być dobry nawet przy kiepskim, śnieżącym obrazie - a nie przypuszczam, żeby taki był przy odbiorze z kablówki. Czyli - wzmacniacz chyba nie jest potrzebny.

Oczywiście zakładam, że TV jest przestrojony lub fabrycznie przystosowany do odbioru fonii w naszym systemie DK (East Europe).
REKLAMA