logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Medion MD-41052 - radio nie wciąga płyty po odłączeniu zasilania

xHaKeReK 31 Sty 2008 12:00 1362 4
REKLAMA
  • #1 4754984
    xHaKeReK
    Poziom 20  
    Ocena: 55
    Witam, mam radio jak w temacie. Medion MD-41052, czasem zaczyna działać ale po odłączeniu na chwilę zasilania przestaje wciągać płytę. Płytę normalnie mozna włozyć ale nie wciąga jej do napędu. Po włożeniu troszkę dalej samo wysuwa odrazu. Gdzie moge szukać przyczyny?
  • REKLAMA
  • #2 4755172
    dexter_86
    Poziom 26  
    Ocena: 29
    Sprawdź dokładnie całą mechanike. Kiedyś miałem na warsztacie takie radio i trzeba było sie troche pomęczyć żeby ustawić poprawnie mechanikę.
  • REKLAMA
  • #3 4755217
    xHaKeReK
    Poziom 20  
    Mechanika odpada, cały napęd jest sprawny, mam drugie radio Dalco i tylko nazwą się różni. Podmieniałem napęd i jest tak samo. Po rozebraniu i podłączeniu raz zaczęło działać i już chodziło a po odłączeniu zasilnia żeby włożyć radio do samochodu znowu to samo czyli wsuwasz płyte a płyta odrazu spowrotem tak jak przy próbie włożenia z płyta już w środku.
  • REKLAMA
  • #4 4755919
    kotlo
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    nie wiadomo mi czy podstawiałes cała elektronike z mechcanizmem czy sam mechanizm jezeli sam mechanizm to zwróc uwage na czujniki diody odbiorcze na górze mechanizmu ida do nich takie 3 przewody a od dołu sa diody nadawcze i radio po tym rozpoznaje czy jest płyta włozona i wsów i wysów najczesciej psuja sie te diody odbiorcze
    pzdr
  • #5 4768992
    xHaKeReK
    Poziom 20  
    Podmieniałem cały mechanizm czyli z tymi czterema diodami, próbowałem także zamieniać diody od wsuwania i wysuwania i w dalszym ciagu to samo. Nie mam już siły do tego radia:/
REKLAMA