logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kino domowe Philips LX3700D - nie można włączyć

MIKRUS 02 Lut 2008 10:51 3466 5
REKLAMA
  • #1 4761342
    MIKRUS
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Witam
    Trafił do mnie na warsztat DVD Philips model LX3700d. Usterka polega na tym, że nie za każdym razem urządzenie się włącza. Dioda czuwania świeci normalnie a po naciśnięciu POWER gasnie, zakręci płyta i koniec.
    Posprawdzałem wszystkie płyty pod względem zimnych lutów i pare było ale po przelutowaniu usterka nadal występuje. Rozkładam ręce i proszę kolegów o porade co dalej.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4766267
    MORTEM
    Specjalista techniki DVD
    Ocena: 195
    Czy po poprawnym załączeniu jest logo philipsa?
  • REKLAMA
  • #4 4769038
    MIKRUS
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Witam
    Niestety jak włączę DVD czerwona dioda gaśnie, słychać cyknięcie przekaźnika i na tym koniec. Na ekranie brak jakich kolwiek objawów życia tego sprzętu tylko tak jak wspominałem, od czasu do czasu załapie i jest ok. aż czasem wystąpi usterka i znowu nic. Wygląda to tak jak by było coś luźnego w środku ale obydwie płyty dokładnie sprawdziłem i niepewne luty przelutowałem, rozkładam ręce.

Dodano po 2 [godziny] 4 [minuty]:

Dokładam co zaobserwowałem po zabawie z tym DVD:
    z zasilacza wychodzą cztery dość grube kable na zasilanie końcówki mocy, dwa białe i dwa czerwone. Wyjąłem wtyczkę z tych kabli i DVD włączyło się normalnie ale po 2 minutach odtwarzania filmu zawiesiło się i na ekranie TV na przemian widać było różne kolory raz czerwony raz zielony itd. Wyłączyłem, załączyłem ponownie i teraz jest ok.
    Film normalnie się odtwarza i śmiem przypuszczać, ze jedna z koncówek mocy jest w jakiś dziwny sposób uszkodzona, ale czy to możliwe ?
  • REKLAMA
  • #5 6634063
    Zachi19
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    mam podobna usterkę z takim DVD 1 raz na kilka razy nie włącza się tz czerwona dioda gaśnie ale na wyświetlaczu nic się nie pali postoi tak z 2 min i dopiero coś zaskoczy i działa normalnie. jak od razu się włoczy to działa bez problemu ! napięcia z zasilacza wychodzą poprawne i na końcówkę tez
  • #6 6635373
    yooras
    Poziom 22  
    Ocena: 50
    Witam, proszę sprawdzić zasilacz, głównie napięcie 12v. Czy radio działa i czy wyświetlacz jeśli się załączy nie jest za ciemny ?
    Pozdrawiam.
REKLAMA