logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 32PW8807 - Różnice w chassis MG2.1 a MG3.1 i funkcja Natural Motion

robru 27 Gru 2003 15:04 2962 8
REKLAMA
  • #1 451994
    robru
    Poziom 10  
    Witam Jakie chassis powinien posiadać telewizor Philips 32PW8807? Kupiłem ten telewizor od prywatnej osoby. Aktualnie ten telewizor ma chassis MG2.1 ( tak jest w menu serwisowym). Sprawdziłem w sklepie ten sam model i chassis ma MG3.1. Pozatym nie widzę na obrazie, że działa tam funkcja Natural Motion a w sklepie widać. W menu telewizora nie widać tej funkcji a w sklepie jest. Podejrzewam,że kupiłem telewizor model niższy w obudowie telewizora z Natural Motion. Wpisałem w menu serwisowym tzw option namber cyfry ze sklepowego telewizora i funkcja Natural Motion pojawiła się w menu tv tylko,że nie działa. Naklejka identyfikacyjna z tyłu odbiornika jest częściowo zdarta i nie widać jaki to model ani chassis. Proszę forumowiczów o uwagi. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 452652
    Richi
    Poziom 39  
    Ocena: 143
    Według spisu philipsa 32PW8807 to chassis EM3E.
  • REKLAMA
  • #3 455616
    robru
    Poziom 10  
    Dziękuję
  • #4 1262491
    Andy11

Poziom 17  
    Ocena: 23
    Witam
    Czy kolega może udostępnić "options number"?
    Mam taki telewizor i wyniku mojej głupoty włączyłem coś w opcjach serwisowych co doprowadziło do resetu wszystkich ustawień.Nie dość że mam teraz kupe zabawy z geometrią to jeszcze podstawowe funkcje tego tv dostępne wcześniej znikły:(
    A może ktoś posiada opis trybu serwisowego do tego TV? Byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc bo mnie żona z domu chce wypędzić.

Pozdrawiam

p.s. moja wersja tv to 32PW8807/58
    Konto firmowe:
    Sklep - Serwis RTV Artur Banasik
    Piłsudskiego 23, Końskie, 26-200
  • REKLAMA
  • #5 1263528
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2364
    Otwórz OTVC i na kineskopie powinna być naklejka tam nasz cyferki.
  • #6 1263744
    Andy11

Poziom 17  
    Wielki dzięki,faktycznie kody są.
    Niestety pospieszyłem się troszeczke i wpisałem kody z holenderskiej strony(do tego TV!).Telewizor ruszył ale rozjechana geometria i za szeroki ekran,po 2 sec TV wyłączył się.Teraz nie mogę go nawet uruchomić.Zanim kineskop zacznie swiecić,wyłącza się i zgłasza błąd (migająca dioda).
    Czy jest jakaś możliwość ominięcia protec żeby uruchomić i wpisać mu poprawne opcję?
    A może ktoś posiada wsad pamięci do takiego TV?
    Konto firmowe:
  • #7 1264462
    ado
    Poziom 23  
    Ocena: 27
    Narobiles sobie tylko biedy,zamiast zapytac na forum co i jak trzeba ustawic i sporawdzic...
    Z tego co widze to masz cyfrowa plyte w oslonie blaszanej w spotykanych mi chassis EMxx sa onzaczone miejsca SAM i SDM zwierajac o ile sie nie myle SDM powinienes wprowadzic tv w stan awaryjny i wtedy zwierajac drugi pojawi ci sie meniu serwisowe imozesz juz wpisac wlasciwe numerki z kineskopu. Muszisz uwazac na wyciaganie plytki sa tam u dolu klipsy ktore sie rozszerza .Nie znam tego chassis dosc dobrze ale jak po wyciagnieciu znajdziesz owe miejsca SAM i SDM to reszta tak jak napisalem.
  • REKLAMA
  • #8 1264555
    Andy11

Poziom 17  
    Dziękuje Bardzo Ado !!!
    Wszystko śmiga.Już miałem zamawiać pamięć zaprogramowaną bo wsadu nigdzie nie ma.Dzięki Tobie zaoszczędziłem troche czasu,nerwów i pieniędzy.Jeszcze raz dziękuję.

Jednak nie wszystko działa-brak w menu opcji dotyczącej Natural Motion.Problem jak u kolegi wyżej.Byłbym wdzięczny za udostępnienie "Options number",moja wersja tv to PW328807/58.
    Pozdrawiam
    Konto firmowe:
  • #9 1266208
    ado
    Poziom 23  
    Ocena: 27
    Z tego co ja wiem to nie ustawia sie poprzez options number ,odpowiada za to jedna obcjia z meniu.
    Jesli nikt nie powie wiecej na ten temat to poprostu zapisz ustawienie ktoire masz i metoda //macajewa//

Podsumowanie tematu

✨ Telewizor Philips 32PW8807 według oficjalnych danych powinien posiadać chassis EM3E. W praktyce spotykane są wersje z chassis MG2.1 oraz MG3.1, co może wskazywać na różnice w wyposażeniu i funkcjach, takich jak obecność opcji Natural Motion. Funkcja Natural Motion nie pojawia się w menu telewizora z chassis MG2.1, natomiast jest widoczna i działa w wersji z chassis MG3.1. Próby ręcznego wpisania "options number" z innej wersji telewizora mogą spowodować problemy z geometrią obrazu, reset ustawień i błędy uruchamiania. W serwisie można uzyskać dostęp do menu serwisowego poprzez zwarcie odpowiednich punktów na płycie (SAM i SDM), co umożliwia wpisanie właściwych kodów i przywrócenie funkcji. Jednak funkcja Natural Motion nie jest aktywowana jedynie przez zmianę "options number", lecz wymaga odpowiedniej opcji w menu. W przypadku problemów z uruchomieniem telewizora po zmianach w menu serwisowym, konieczne jest ostrożne postępowanie z płytą i znajomość procedur serwisowych. Brak dostępności wsadów pamięci do tego modelu utrudnia przywrócenie fabrycznych ustawień bezpośrednio z pamięci.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA