logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przywrócić menu wyboru systemu po instalacji Backtrack?

vann 05 Lut 2008 12:14 1614 4
REKLAMA
  • #1 4772157
    vann
    Poziom 2  
    Sprawa wyglada tak za na jednym dysku w laptopie zainstalowalem kolejno vista ubuntu backtrack
    caly problem w tym ze po instalacji backtracka nie mam juz dostepu do menu wyboru systemu
    backtrack laduje sie bezposrednio

sledzac instrukcje ze strony http://wiki.remote-exploit.org/index...nd_Backtrack_3

probowalem cos ustawic ale chyba mi to nie wyszlo

gdzie i w jaki sposob mozna to zmienic
    jak uzyskac dostep do gruba i co nalerzy wpisac

z gory dziekuje za odpowiedz
  • REKLAMA
  • #2 4772285
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Uruchom Linux'a z płytki i zainstaluj ponownie grub'a w MBR.
    Dalej możesz do jego menu wpisać wszystkie zainstalowane systemy.
  • REKLAMA
  • #3 4772931
    vann
    Poziom 2  
    jak mam zainstalowac ponownie gruba w mbr
    mam plyte z ubuntu gdzie nalezy szukac programu
    slowem jak to zrobic

ps.linuxem zajmuje sie od paru dni i to ze wzgledu na wardriving wiec prosilbym o szczegolowa podpowiedz

Proszę poprawić treść swoich wypowiedzi. Zdanie zawsze rozpoczynamy z wielkiej litery i kończymy kropką. Polecam stosować znaki diakrytyczne (polskie litery - ogonki).
    Regulamin forum pkt.15
    Mery84
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4772957
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 271
    Proszę bardzo jak odzyskać GRUB za pomocą LiveCD Ununtu/Kubuntu.

Polecam lekturę całego wiki dla początkującego użytkownika tego systemu to jak biblia ;). Na samej górze strony jest menu i mnóstwo interesujących problemów jest rozwiązanych. Jeśli korzystasz z Ubuntu 7.10 jest na tej stronie również dla niego wiki. Wystarczy z menu po lewej u góry wybrać Ubuntu->7.10->i język Polski.
  • #5 4773003
    vann
    Poziom 2  
    Dzieki

Co do pisowni to niestety uzywam klawiatury AZERTY FR wiec mozna zapominiec o ogonkach ,natomiast kwastia wielkich liter jest sprawa umowna forum nie traktuje jako listu a raczej sposob bezposredniej komunikacji cos na wzor IRC
REKLAMA