logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG U8120 - jak usunąć blokadę SIM za pomocą Setool?

haliszczanka 12 Lut 2008 07:49 1293 7
REKLAMA
  • #1 4796229
    haliszczanka
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witajcie
    Jak w temacie , LG 3G z blokada do zdjecia , podlaczam pod setoola , wszytsko ladnie idzie , pokazuje na koncu DONE ....... a simlock siedzi nadal . Natomiast kombinacja cyfr do wbicia w klawiature ktora wyskakuje podczas unlocka , niestety nie daje sie wklepac.Jak ja to moge ruszyc Panowie?
    Pozdrawiam i dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 4796232
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    nalezy zanizyc wersje SW.
  • REKLAMA
  • #3 4796924
    haliszczanka
    Poziom 12  
    Hmmm a jak ja zanizyc?Nie wiem jaka jest w telefonie bo nie moge go zczytac a jedynie moge dac unlock....
  • REKLAMA
  • #4 4796944
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    najlepiej wgrac 100 lub 102, i zrobic unlock a nastepnie wpisac kody.
  • #5 4797083
    haliszczanka
    Poziom 12  
    A ktore okienka zaznaczyc w settings?Pierwszy raz robie Lg Setoolem i nie chcialabym czegos pomylic....Pozdrawiam
  • #6 4797157
    budmiller
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Ja osobiście jak robiłem zaznaczałem pierwsze czyli "coplete phone .........." po zaniżeniu softa simlok z klawiatury tak jak podaje program.
  • REKLAMA
  • #7 4797291
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    W settings nic masz nie zaznaczac, poprosu wrzuc w okno cztery pliki SWW i daj FLASH.
    Oczywiscie ustaw takze pretkosc ,zalezy czym robisz jesli po Cruiser 4in1 daj 460tys lub nawet 920tys.
  • #8 4797498
    haliszczanka
    Poziom 12  
    Udalo sie , simlock poszedl po zanizeniu i wpisaniu kodow ale.... po uruchomieniu i kilku chwilach pokazuje sie napis processing i telefon zawiesza sie....I co teraz moge zrobic z tym?

Dodano po 5 [godziny] 20 [minuty]:

Nikt sie nie spotkal z czyms takim przede mna Panowie?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy usunięcia blokady SIM (simlock) w telefonie LG U8120 za pomocą programu Setool. Problem polegał na tym, że po wykonaniu procedury unlock i wyświetleniu komunikatu DONE, simlock nadal pozostawał aktywny, a kod odblokowujący nie mógł zostać wpisany z klawiatury telefonu. Rozwiązaniem okazało się zaniżenie wersji oprogramowania (softu) do wersji 100 lub 102, co umożliwiło poprawne wpisanie kodów odblokowujących. W trakcie flashowania zalecano wgranie czterech plików SWW bez zaznaczania dodatkowych opcji w ustawieniach Setoola oraz dobranie odpowiedniej prędkości transmisji (np. 460000 lub 920000 bps, zależnie od interfejsu). Po odblokowaniu pojawił się jednak problem z zawieszaniem się telefonu na ekranie "processing". Nie podano jednoznacznego rozwiązania tego ostatniego problemu, pozostawiając pytanie otwarte.
REKLAMA