logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder Cyfrowy Polsat i TV BAIER - konflikt częstotliwości pilota

Exarius 14 Lut 2008 15:35 1208 2
REKLAMA
  • #1 4804296
    Exarius
    Poziom 2  
    mam problem, telewizor odbiera fale z pilota od dekodea w taki sposób ze odłancza od niego sygnał po czym musze go od nowa włanczać i to jest bardzo frustrujące, zaś pilot od samego telwizora działą normalnie
    przypuszczam ze powininem zmienić częstotliwość w dekoderze i pilocie do niego, lub w telewizoze poprosze o rade, mam standardowy dekoder cyfrowego polsatu a telewizor BAIER 27 cali

Regulamin: https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php
    Proszę użyć "zmień" i poprawić:
    - tytuł tematu (pisownię oraz treść zgodnie z wymogami p.11 regulaminu)
    - pisownię postu na zgodną z zasadami pisowni (p.15 regulaminu) i bez błędów.
    W przeciwnym wypadku temat usunę. [Mirek Z.]
  • REKLAMA
  • #2 4804360
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3855
    to nie częstotliwość, ta zazwyczaj w większości urządzeń jest około 36kHz, tutaj raczej problem z identycznym kodem obu urządzeń, prosta zmiana jest niemożliwa. Opisz problem dokładnie i poprawną polszczyzną, bo oczy bolą! Jaki klawisz w pilocie dekodera powoduje zmianę(jaką?) w TV , bo nie przypuszczam żeby san sobie TV kabel z tyłka wyciągnął - odłączył sygnał
  • #3 4805369
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2931
    Pozostaje wymiana Echostara na np. Samsunga lub inny jaki ma Polsat. Miałem identyczny przypadek u klienta z Royalem Lux( lub HCM 7102) nie pamiętam. Dopiero wymiana dekodera załatwiła sprawę. A sprawa wyglądała tak ,że pilot dekodera wyłączał TV z trybu AV na TV( jeszcze inne niespodzianki też były). Dzwoń do Polsatu o wymianę .
REKLAMA