Jakie ip ma mój server w 1.6 non steam.? Bo na początku zacznę, że mam router. Włączyłem przekierowanie portów i postawiłem server (zajęło mi dojście do wszystkich problemów 4h). W dedicated server pisze mi ip serwa (oczywiście, ono jest błędne, gdyż jest to moje wewnętrzne ip + nazwa portu cs.) Ip serwa więc nie jest: moje ip wewnętrzne + nazwa portu, moje ip zewnętrzne + nazwa portu. Więc jakie.? Jest jakiś program, żeby to sprawdzić.? pytałem się raz gracza jakie jest ip, to mi podał ip zewnetrze + port 27027. A w dedicated server mi pisze, że port ma 27015.
najlepiej zainstaluj hamachi, i koledzy/kolezanki tez niech zainstaluja...
utworzcie sobie pokoj i tam dostajesz nowa pule adresow zaczynajacych sie np na 5.123.123.123
jezeli nie masz routowalnego ip... bo masz internet radiowy lub przez router (lub tez poprzez dostawce ktory nie udostepnia portow) takie wyjscie bedzie najkorzystniejsze gdyz nic nie trzeba mieszac na ruterze;]
ale ono takie nie jest. Coś jest nie tak. jest jakiś inny sposób, żeby to sprawdzić.?
Jest takie! Że na serwerze pisze wewnętrzne to nie ważne!
PaPrYcZaK napisał:
najlepiej zainstaluj hamachi, i koledzy/kolezanki tez niech zainstaluja...
utworzcie sobie pokoj i tam dostajesz nowa pule adresow zaczynajacych sie np na 5.123.123.123
jezeli nie masz routowalnego ip... bo masz internet radiowy lub przez router (lub tez poprzez dostawce ktory nie udostepnia portow) takie wyjscie bedzie najkorzystniejsze gdyz nic nie trzeba mieszac na ruterze;]
Hahaha jeśli się nie znasz to się może lepiej nie wypowiadaj. Powtarzam to po raz n-ty HAMACHI TO NAJGORSZE ROZWIĄZANIE dlaczego nawet nie będę pisał bo już o tym dziesiątki razy również i na tym forum. Skoro masz router i możliwość przekierowanie portów to przecież żaden problem ip sprawdź sobie np. tutaj: http://www.twojeip.wp.pl i jeśli masz wszytko ok z przekierowaniem i serwerem to musi się dać wejść, i masz serwer w masterlist, każdy się będzie mógł dołączyć, kilkakrotnie mniejsze pingi i w ogóle ale skoro kolega PaPrYcZaK zatrzymał się na hamachi jego strata w każdym razie po to jest forum żeby pomagać a nie szkodzić więc na przyszłość nie pisz takich bzdur.
powiem ci Dawid ze moj znajomy ma internet od pewnego dostawcy gdzie byl taki problem i rozwiazany zostal poprzez hamachi... bo provider nie dal mu mozliwosci przekierowania portow zeby sobie postawil np ftp albo serwer jakiejs gry...
ja napisalem tylko jedna z kilku opcji...
napisz wiec jakie znasz inne mozliwosci
bo ja mysle ze hamachi wcale nie jest takie zle
No skoro Jumpee15 ma dostęp do konfiguracji routera to oczywiście przekierowanie portów i musi działać. I jest żadne tłumaczenie że zrobiłem tak a dalej nie działa bo wiem że musi być ok, nie każdy wszytko potrafi, czasem trzeba wziąć kogoś kto się na tym bardziej zna i zrobi, mówię oczywiście o konfiguracji routera bo zakładam iż wszytko jest w porządku z hlds`em choć tu też przydał by się przegląd doświadczonej osoby w każdym razie wszytko zostało wiele razy na różnych forach tłumaczone, trochę poczytać, popróbować. Przekierowanie portów zawsze można sprawdzić stawiając inny, prostszy serwer, po prostu czytać próbować i myśleć.
Przeczytalem wszystkie powyzsze posty oczywiscie wiem jak sprawdzic swoje ip ale nie wiem jak sprawdzic port z gry counter strike1.6 zakladam serwer i nie wiem jak to sie sprawdza gdzie moge znalezc ip serwera wraz z portem z gry? Pomozcie mi bo ja jestem kompletnie zielony w tych sprawach np. gdzie sie ustawia port w przekierowaniu? nic a nic sie w tym nie orientuje. Zakladam serw i gram sam bo choc znam ip to nie znam portu i tyle mi z grania.
✨ W dyskusji poruszono problem ustalenia prawidłowego adresu IP i portu serwera Counter-Strike 1.6 non-steam działającego za routerem z przekierowaniem portów. Wewnętrzne IP serwera wyświetlane w dedykowanym serwerze to adres lokalny, który nie jest widoczny z zewnątrz. Zewnętrzne IP to adres WAN routera, a port powinien odpowiadać temu ustawionemu w przekierowaniu portów na routerze. W przypadku problemów z dostępem z zewnątrz, warto sprawdzić poprawność przekierowania portów oraz użyć serwisów online do weryfikacji publicznego IP. Alternatywnie, gdy dostawca internetu nie umożliwia przekierowania portów (np. internet radiowy), proponowano użycie sieci Hamachi, która tworzy wirtualną sieć z własnym zakresem adresów IP, umożliwiającą grę bez konieczności konfiguracji routera. Dyskusja podkreśla, że Hamachi jest kontrowersyjnym rozwiązaniem, ale bywa skuteczne w specyficznych przypadkach. Dodatkowo poruszono kwestie zmienności adresów IP przy serwerze DHCP oraz konieczności dokładnej konfiguracji routera i serwera HLDS. Użytkownicy prosili także o wskazówki dotyczące ustawiania portów w przekierowaniu i ich identyfikacji w grze. Wygenerowane przez model językowy.