logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell 2407WFP - wymiana mikrostyku pod powerem - obudowa

czarekurb 23 Lut 2008 10:13 3651 2
  • #1 4836172
    czarekurb
    Poziom 2  
    Witam. Padł mi wyłacznik z przodu monitora, w sumie nie uzywam go czesto bo monitor wyłącza sie automatycznie, ale chcialem go jednak rozebrac i jesli sie da wymienic mikrostyk pod przyciskiem power. Czy ktos robieral ten monitor i napisalby kilka wskazowek tak abym za bardzo nie uszkodzil obudowy, odkrecenie 4 srub z tylu obudowy nie wystarcza zeby rozebrac obudowe. Napewno sa zatrzaski, ale w ktorym miejscu i jak sie do nich dobrac? Pozdrawiam.
  • #2 4837927
    dariuszm2
    Poziom 34  
    Ocena: 69
    Cześć.
    Wprawdzie takiego nie miałem okazji otwierać, ale w LCD zatrzaski są raczej dookoła obudowy. Aby nie było śladów śrubokręta na obudowie - ja to robię w ten sposób, że delikatnie podważam brzeg obudowy na środku boku przy matrycy (oczywiście puszkami palców nie narzędziem, tak aby nie naciskać na ekran) i odciągam na zewnątrz. Wtedy zatrzaski puszczają (najważniejszy jest ten pierwszy bo reszta leci). Jeszcze uwaga czasami obudowa od przodu jest sklejona do matrycy taśmą dwustronną (aby brzeg nie odstawał) wtedy ciężko podważyć brzeg.
    Pozdrawiam.
  • #3 4842149
    czarekurb
    Poziom 2  
    Puscily zatrzaski od przedniego platiku obudowy, dostalem sie do wlacznika, okazalo sie ze pekl plastik wlacznika monitora, obraca sie i nie trafia tam gdzie trzeba, swoja droga, mam monitor rok, rzadko tego wlacznika uzywam, to nie rozumiem jak to moze byc tak malo wytrzymale. skleje plastik ale to jest tak male ze watpie czy bedzie to dzialalo dobrze, moze ma ktos od della plastkik wylacznika caly ? Watpie zeby serwis della mogl mi pomoc w tym.
REKLAMA