logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak działa podsłuch GSM z Allegro? Czy autoodbieranie to klucz?

Marcin Sz. 23 Lut 2008 19:46 15791 14
REKLAMA
  • #1 4838164
    Marcin Sz.
    Poziom 25  
    Ocena: 66
    Witam!

Znalazłem dzisiaj coś takiego: http://www.allegro.pl/item5845855_podsluch_podsluchy_gsm_max_funkcje_nowy_okazja.html
    Jak myślicie, na jakiej zasadzie działa ten "podsłuch"?
    Sądzicie, że należy podrzucić telefon i włączyć autoodbieranie? :D

Pozdrawiam Marcin

Moderowany przez _PREDATOR_16:33 24.2.2008:

Tu nie jest Allegro bis!
    :arrow: https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=3733177#3733177
    Następne będzie ostrzeżenie!

• REKLAMA
  • #2 4838192
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    Zwykła aplikacja symbianowa zainstalowana w telefonie i nasłuchująca oraz reagująca na komendy SMS, trzeba podrzucić telefon, nie warte tych pieniędzy.
  • #3 4838347
    KaBoBeK
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Można było zobaczyć jak "to" działa jakiś czas temu w programie "Gadżet" na TVN Turbo :)
  • REKLAMA
  • #4 4838476
    Apollo-SERWIS
    Poziom 22  
    Ocena: 13
    ma ktos ta aplikacje?
  • #5 4838608
    Marcin Sz.
    Poziom 25  
    Czekamy na nazwę programu :)
  • #6 4839120
    krzysiek-b11
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    Jak ktos chce to mam podobna aplikacje. Działa przez bluetootha. Można czytać czyjeś sms, dzwonić z jego tel, pisać od kogoś sms, włączać jego dzwonki itp. Wystarczy ze dróga osoba ma wlączonego bluetotha i wcześniej dodała nasz tel do swoich użądzeń. Wtedy też możemy go szpiegować. Niewiem na jakie modele tel to jest dokładniej ale mam to z N95. Jak ktoś chce to poszukam i załącze na forum.
    pozdrawiam
  • #7 4839177
    Xantos100nx
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Jest taki program i nazywa się chyba bt-info. Całkiem fajny, ale wcześniej ktoś musi mieć nas zaakceptowanego w komórce, lecz to nie problem jeśli znamy tę osobę, wystarczy coś jej wysłać przez bluta. Fajny bajer, można przykładowo zmieniać język w telefonie kumpla, a on nie wieco się dzieje :)Ale nie wszystkie opcje są możliwe gdy się połączymy np. między k750- jakiś samsung, muszą to być w miare "podobne" telefony. Między k750-k700 udało mi się.
  • REKLAMA
  • #8 4839178
    Marcin Sz.
    Poziom 25  
    :arrow: krzysiek-b11 Nie chodzi nam tutaj o BlueJACKING i programy typu: BT Info lub BTExplorer itp działające przez Bluetooth. Chodzi o aplikację Symbian'owską która wykonuje komendy wydawane przez SMS czy coś w tym stylu :)
  • #9 4839256
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    O... widać ceny spadają ... Za rok będzie za 100pln albo zcrackowany.
  • #10 4839390
    piasek1990
    Poziom 19  
    Ocena: 46
    KaBoBeK napisał:
    Można było zobaczyć jak "to" działa jakiś czas temu w programie "Gadżet" na TVN Turbo :)

Na TVN to pokazywali na przykladzie innego telefonu z jakiejs specjalnej edycji wiec chyba to jest cos innego
  • #11 4839687
    KaBoBeK
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    piasek1990 napisał:
    Na TVN to pokazywali na przykladzie innego telefonu z jakiejs specjalnej edycji wiec chyba to jest cos innego

Być może, lecz na pewno była to Nokia z Symbianem.. I jak dobrze pamiętam kosztowa również w granicach 2.000zł
  • #12 4841137
    o.O
    Poziom 11  
    Na tvn turbo byla to nokia n72 albo n73, więc także symbian. Też mi sie wydawało, że to tylko na symbianie może działać, ale niedawno widziałem w jakiś sklepie internetowym a takimi właśnie podsłuchami itp rzeczami nokię 3310, która również posiadała podobne funkcje. Jak odszukam linka, to wstawię. Heh może tylko dali foto pierwszego lepszego telefonu, w tym przypadku 3310, a chodziło im o symbiany. Tego nie wiem, bo nie było aż tak dokładnie opisane :)
    A cena spadała, jeszcze niedawno chcieli za to 5.000zł.
    Ale dalej nie można nabyć samego programu, tylko kupuje się telefon.
    Pewnie są jakieś dziury w systemie symbian i ktoś je w świetny sposób wykorzystał. Jak dla mnie bardzo ciekawy temat. Szkoda tylko, że tak niewiele wiadomo na temat tych "spyfonów".
  • REKLAMA
  • #13 4842909
    dzuli
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    tym telefonem na TVN Turbo byla Nokia 3250
  • #14 4842949
    piasek1990
    Poziom 19  
    Ocena: 46
    Nie wiem czy dobrze pamietam ale zdaje mi sie ze chyba na TVN bylo to tak zrobione ze ten telefon dali jakiemus poslowi i potem pokazywali co on z nim robil wiec moze byc to zrobione na podobnej zasadzie co ten program bt info o ktorym ktos wczesniej wspominal
  • #15 5230945
    kowal00071
    Poziom 18  
    Ocena: 30
    ciekawy temacik tylko szkoda że nikt niewie jak nazywa się ta aplikacja

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy działania podsłuchów GSM oferowanych na Allegro, które najczęściej są aplikacjami Symbianowymi instalowanymi na telefonie i reagującymi na komendy SMS. Aby podsłuch działał, konieczne jest fizyczne podrzucenie telefonu z zainstalowanym oprogramowaniem oraz włączenie funkcji autoodbierania połączeń. Wspomniano, że podobne rozwiązania były prezentowane w programie TVN Turbo na przykładzie telefonów Nokia z systemem Symbian, takich jak N72, N73 czy 3250. Cena takich urządzeń lub oprogramowania wahała się od około 2000 do 5000 zł, jednak obecnie spada. Niektóre aplikacje działają również przez Bluetooth, umożliwiając zdalne czytanie SMS-ów, wykonywanie połączeń czy zmianę ustawień telefonu, ale wymagają wcześniejszej autoryzacji urządzenia. W dyskusji podkreślono, że nie chodzi o techniki typu BlueJacking, lecz o programy sterowane SMS-ami. Nie udało się ustalić dokładnej nazwy aplikacji podsłuchowej, co pozostaje tematem otwartym.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA