logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Sony Ericsson Z310i domowymi sposobami?

mateunio199x 24 Lut 2008 10:46 2608 9
REKLAMA
  • #1 4839925
    mateunio199x
    Poziom 11  
    Witam. Czy da się ściągnąć simlock'a z Z310i ? Jakimiś domowymi sposobami ? Albo ostatecznie jakimś programem i Kablem serwisowy Cruiser taki co stoi na all*gro 60 zł i do tego jakiś darmowy program ??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4839937
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 165
    jezeli masz cida 52 to nie sciagniesz darmowo simloka ta operacja kosztuje 10 logow musisz za nie zaplacic a do tego jakas musisz miec wiedze, a jak widzialem w twoim poprzednim poscie niewiedziales co zrobic jak nie zrobilo ci kustomizacji wiec chyba ratuje cie tylko serwis
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4840004
    adrianw
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Lub zrobic kodem , ale to może bezpieczniesza metoda ale droższa, koszt 140z (wszytskie sieci wszystkie modele) jak coś zapraszam na priv
  • Pomocny post
    #4 4840326
    poli5
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    zrobisz to cruiserem+ tylko 51cid 1 log reszta po logach lub po imeiu
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4840401
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    i cruiser id 07 czyli plus a nie pro
  • #6 4841189
    mateunio199x
    Poziom 11  
    poochone wiedzę to jako taką mam. Tylko że z SE dopiero zacząłem się bawić jakieś 2 miech temu. Więc jak mam jakiś telek to próbuje coś z nim zrobić. Jak zaczynałem z Siemensami to tez tak miałem a teraz z nimi jestem na "Ty" jeszcze troszkę czasu to i z SE będę na "Ty". Cid jest 52 a może da się obniżyć CID'a ? i wtedy będzie taniej co ? A co do wypowiedzi ż 140 zł to ja u siebie w mieście zorbie to za 120 zl.
    A z torentow pobrałem paczkę programów do DB2020 i jest tam generator patch'u tylko wywala błąd. Może jak bym miał inne MAIN i FS to by wygenerowało patch.
  • Pomocny post
    #7 4841226
    Lukaszgda
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    mateunio199x napisał:
    poochone wiedzę to jako taką mam. Tylko że z SE dopiero zacząłem się bawić jakieś 2 miech temu. Więc jak mam jakiś telek to próbuje coś z nim zrobić. Jak zaczynałem z Siemensami to tez tak miałem a teraz z nimi jestem na "Ty" jeszcze troszkę czasu to i z SE będę na "Ty". Cid jest 52 a może da się obniżyć CID'a ? i wtedy będzie taniej co ? A co do wypowiedzi ż 140 zł to ja u siebie w mieście zorbie to za 120 zl.
    A z torentow pobrałem paczkę programów do DB2020 i jest tam generator patch'u tylko wywala błąd. Może jak bym miał inne MAIN i FS to by wygenerowało patch.

Cid-a nie zanizysz, a patche na to nie dzialaja bo to jest inna platforma niz db2020.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 4841267
    archi3
    Poziom 31  
    Ocena: 101
    jesli chcesz powiekszyc swoja wiedze o se to musisz sporo poczytac... Niestety z310 nie jest platforma db2020 wiec darmowki nie podzialaja. Poza tym cidu obnizyc sie nie da. Pozostaje serwis lub zakup setool + logi
  • #9 4841369
    Lukaszgda
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    archi3 napisał:
    jesli chcesz powiekszyc swoja wiedze o se to musisz sporo poczytac... Niestety z310 nie jest platforma db2020 wiec darmowki nie podzialaja. Poza tym cidu obnizyc sie nie da. Pozostaje serwis lub zakup setool + logi

Dzieki za napisanie tego samego co ja tylko w odwrotnej kolejnosci ;)

Pozdro
  • #10 4842595
    mateunio199x
    Poziom 11  
    Dzięki za wypowiedzi. Temat zamykam. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Simlock w telefonie Sony Ericsson Z310i nie da się zdjąć domowymi, darmowymi metodami ze względu na platformę inna niż DB2020 oraz CID 52, którego nie można obniżyć. Usunięcie simlocka wymaga użycia specjalistycznego sprzętu, takiego jak kabel serwisowy Cruiser (w wersji ID 07 dla Plus, nie Pro) oraz odpowiednich logów lub kodu generowanego na podstawie IMEI. Darmowe programy i patche przeznaczone dla platformy DB2020 nie działają na Z310i. Alternatywnie można wykupić kod odblokowujący za około 120-140 zł, co jest bezpieczniejszą, lecz droższą metodą. W przypadku braku doświadczenia i wiedzy konieczne jest skorzystanie z serwisu lub zakupu narzędzi serwisowych typu Setool wraz z logami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA