logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lcd Benq 17 cali - nie odpala, możliwe świetlówki

driver27 24 Lut 2008 13:36 1568 1
REKLAMA
  • #1 4840597
    driver27
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witajcie monitor normalnie pracował i pewnego dnia nie odpalił, mam pytanie czy jeśli poszły świetlówki powinno coś być widoczne na matrycy ?, czy jest możliwe aby poszły obydwie, kolega zaniósł go do mechanika a ten stwierdził że to świetlówki !!! pozsiadam świetlówki z benq 19 cali czy mogę na próbę je podłączyć załączam fotkę elektroiniki napiszcie co ew posprawdzać pozdrawiam PS świetlówki do Benq 19 cali mogę komuś sprzedać jeśli są mu potrzebne są one z kilkumiesięcznego monitora monitora który został zahaczony w matrycę :) posiadam również nową matrycę 19 cali lecz jest ona większa i nie pasuje kupiłem jako nową niesprawdzaną matryce są firmy lg philips
    Lcd Benq 17 cali - nie odpala, możliwe świetlówki

Moderowany przez dzimi:

Przeniosłem z działu "Monitory"

• REKLAMA
  • #2 4840621
    Richi
    Poziom 39  
    Ocena: 143
    Tak na początek to najpierw się podaje Markę i symbol monitora. Benq ma wiele różnych modeli LCD 17" i trudno zgadywać jaki masz ty.
    Co do uszkodzenia to raczej nie przypuszczam aby były to świetlówki, gdyż powinny przynajmniej na chwilę błysnąć. Raczej masz coś z inverterem lub jego zasilaniem.
    Dla próby możesz podłączyć te z 19", normalnie powinny zaświecić.
REKLAMA