logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Motoroli K1 za pomocą kabla USB?

Bocian666 25 Lut 2008 14:51 2489 4
REKLAMA
  • #1 4844206
    Bocian666
    Poziom 12  
    Witam

Tak jak w temacie, szukałem ale nie znalazłem żadnej odpowiedzi. Posiadam kabel USB. Prosze o porady.
  • REKLAMA
  • #2 4844214
    jacunio
    Poziom 18  
    smart clip :D
  • REKLAMA
  • #3 4844226
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    kodem jak nie masz żadnego sprzętu
  • REKLAMA
  • #4 4844242
    Bocian666
    Poziom 12  
    Kolega mi podesłał taki opis

1. Open mstool, click "Handset" and select your model K1 or Z3;
    2. Conect cel in boot mode "*" + "#" + "power";
    3. Click in "Read Backup" and check PDS;
    4. Make sure the backup was successful.
    If something appears in the unit as "Critical error" during the backup does not follow this topic!

If the backup was done without any error this means that the phone is compatible with the tutorial as mstool can read data from the RAMDLD and can write the bootloader and read the PDS!

Now only proceed if everything is okay: battery fully charged without sim card and memory card.
    How to unlock:
    1. Conect cel in boot mode "*" + "#" + "power";
    2. Open mstool and click in "Write Backup";
    3. Select the file "K1__BOOTCORE_TP.bkp" for K1 or "Z3__BOOTCORE_TP.bkp" for Z3;
    4. OK. After cellular shut down automatically, remove the battery and replace the battery. The phone will be recognized by the PC. To see if everything is okay, open RSDLite and make sure it detected "S BLANK NEPTUNE LTE2"... If yes is because everything is ok! The cel screen is black! This is OK.
    5. Now open mstool and click "unlock". Wait for the phone being disconnected, remove the battery and replace the battery again;
    6. In mstool click "Write Backup";
    7. Select bootloader 0A.B2 for k1 and 0A.C0 for Z3;
    8. Enjoy!

Nie wiem czy to działa czy nie, kolega mówił że działa a wy panowie co o tym myślicie ??? Program Mstool 8 już mam.

Dodano po 2 [minuty]:

Rozumiem że to idzie bez potrzeby wiercenia i robienia TP ??
  • #5 4844258
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Skoro kolega napisał, że działa to świat należy do odważnych i próbuj szczęścia.
    Możliwe, że ryzyko się opłaci i 30zł. zostanie Ci w kieszeni a jak coś pójdzie nie tak to wtedy będziesz musiał się udać do komisu/serwisu i zapłacić za naprawę dużo więcej.
    Opis masz, temat wiele razy omawiany na elektrodzie więc zamykam, jeżeli będziesz chciał opisać jak poszło to poproś na PW a otworzę ponownie.

Na prośbę Bocian666 otwieram ponownie gdyż podany opis jest dla niego nie wystarczający.
REKLAMA