logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić język menu na polski w magnetowidzie Thomson VPH 6850G?

fiskomp 27 Lut 2008 13:21 1346 2
REKLAMA
  • #1 4851005
    fiskomp
    Poziom 10  
    Witam.

Wstyd się przyznać, ale mam problem, który z pozoru wydaje się śmieszny.

Moja kochana pociecha z zacięciem technicznym dorwała pilota od tego magnetowidu i jak to wedle praw Murph'ego namieszała.
    Otóż zmienił język menu ekranowego na słowacki. Mały brzdąc, a się mu udało. Ja niestety nie posiadam instrukcji i ni w ząb nie mogę dojść w jaki sposób mogę przywrócić polskie menu.
    Przekopałem menu, ale nie znalazłem takowej opcji (dobrze, że to słowacki, to jeszcze coś tam człowiek rozumie, no ale ból jest.

Czy ktoś mógłby pomóc i podpowiedzieć gdzie i jak to się zmienia. Podejrzewam jakąś kombinację z pilota i pewnie jakiś banał, ale dla mnie w tej chwili nie do przeskoczenia.

Za pomoc będę bardzo wdzięczny.

Moderowany przez oldboy:

Przeniesiono z działu VCR VCP DVD DVIX

• REKLAMA
  • #2 4852039
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    W menu użytkownika nie ma możliwości zmiany języka. Można dokonać zmiany w menu serwisowym wpisując tzw. opcje serwisowe.
    Procedura nie jest skomplikowana, trzeba tylko znać zestaw 14 znaków alfanumerycznych dla konkretnego modelu. To zadanie raczej dla serwisanta.
  • #3 4852176
    fiskomp
    Poziom 10  
    Udało się, doszperałem w sieci instrukcję, da się zmienić język menu w tym magnetowidzie, jedyny problem, to niejasno opisane czynności. Niby to samo, ale niedopowiedziano pewnej rzeczy.

Tak więc serwis to nie był do końca dobry pomysł.

pozdrawiam,
REKLAMA