logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola K1 nie uruchamia się po simlocku Smartclip – jak wgrać boot file i ożywić?

pro82 28 Lut 2008 14:48 2213 8
REKLAMA
  • #1 4855053
    pro82
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    Próbowałem odblokować locka smartclipem funkcją prepare phone 0xAB2
    Wszystko poszło dobrze do czasu pojawienia się komunikatu :
    "To get the handset back to the working condition, plase flash it with boot file(boot_.mfw)." Nie znam angielskiego ale chyba chodzi o wgranie full flesha to wgrałem
    "Fleshe\K1\K1_R4527_G_08[1].42.0ER_lp002E_full_flash.mfw "
    Efekt to martwy tel. jak go postawic ???
  • REKLAMA
  • #2 4855113
    lato8
    Poziom 16  
    Ocena: 148
    Znawca nie jestem, ale chyba chodzi o wgranie bota, a nie ful flasha.
  • REKLAMA
  • #3 4855336
    poli5
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    napraw pds telefon powinien wstac jak nie to wraj fulla najlepiej rsd mam nadzieje ze ci pomoglem
  • #4 4855415
    mireczek_20
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Odpala wogóle czu totalny trup. Lekarstwem powinno być naprawa pds po tp smartclipem i full tez smartem.
  • #5 4855452
    pro82
    Poziom 16  
    Pdfs pomógł obeszło się bez tp teraz tylko musze dograc pl najlepiej pod scouta zeby go nie rozbierac.
    A szanowni koledzy jak uniknąć tego problemu w przyszłości zeby nie umierał po wciśnięciu prepare phone ?
  • REKLAMA
  • #6 4855468
    urnal
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    pro82 napisał:
    Pdfs pomógł obeszło się bez tp teraz tylko musze dograc pl najlepiej pod scouta zeby go nie rozbierac.
    A szanowni koledzy jak uniknąć tego problemu w przyszłości zeby nie umierał po wciśnięciu prepare phone ?

Rób po TP :)
  • #7 4855484
    pro82
    Poziom 16  
    urnal napisał:
    pro82 napisał:

Rób po TP :)

No tak ale po to jest ta funkcja zeby nie bawic się w rozbierania i wiercenie telefonu.Tylko trzeba jej umiejętnie uzyc ja uzyłem jej dzis po raz pierwszy więc moze ktos z większym doswiadczeniem napisze jak jej prawidłowo uzywać.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 4855506
    mireczek_20
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Podłączasz naładowanego fona, szukasz go i prepare dalej wszystko według instrukcjii smarta. Z reguły idzie bez problemów. A co do robienia po tp to nie musisz nic wiercić masz magic tp i wszystko idzie gładko i szybko. A k1 nie rozbiera sie zbyt długo.
  • #9 4857193
    dziekanone
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    Przecież napisał że już działa. Skąd wnioskujesz że wrzucił softa od v3? Bo ja jakoś nie mogę się tego doszukać!

Jeśli chodzi o magic tp to do k1 nie polecam, bardzo delikatne złącze lcd i wiele białych ekranów po unlocku.

Podsumowanie tematu

✨ Po próbie odblokowania simlocka w telefonie Motorola K1 za pomocą funkcji "prepare phone 0xAB2" w Smartclip pojawił się komunikat o konieczności wgrania pliku boot (boot_.mfw). Wgranie pełnego flasha (K1_R4527_G_08[1].42.0ER_lp002E_full_flash.mfw) spowodowało, że telefon przestał działać. Rozwiązaniem okazała się naprawa PDS (Partition Data Structure) za pomocą Smartclip, co przywróciło telefon do życia bez konieczności użycia TP (Test Point). Zaleca się jednak wykonywanie operacji po TP, aby uniknąć problemów, choć istnieje możliwość użycia funkcji prepare phone przy odpowiedniej wiedzy i ostrożności. Użytkownicy zwracają uwagę na delikatność złącza LCD w K1, co może powodować uszkodzenia przy stosowaniu magic TP. Wgrywanie softu i naprawa PDS to kluczowe czynności przy odblokowywaniu i przywracaniu działania telefonu po simlocku Smartclipem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA