logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mikrofon niedziałą a u kogoś słycha dzwięk kompa

Ari911 29 Lut 2008 14:35 1568 8
REKLAMA
  • #1 4858561
    Ari911
    Poziom 14  
    Ocena: 19
    Witam moje słuchawki z mikrofonem nie działają poprawnie nie potrafie spraw żeby "działały" przez skype słychać dźwięk który jest na komputerze a nie mnie proszę o podanie odpowiedniej konfiguracji

mam ten program Jak widać mi wypadło teraz wszystko co mam robi ??
    Mikrofon niedziałą a u kogoś słycha dzwięk kompa
  • REKLAMA
  • #2 4858710
    Alchemik2600
    Poziom 22  
    Ocena: 14
    Hmm... Nie znam za bardzo tego programu, ale spróbuj zrobić tak:
    1. Wejdź w ikonkę głośności w tray'u (ewentualnie: Panel Sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio)
    2. W zakładce Głośność kliknij Zaawansowane.
    3. Wybierz Opcje -> Właściwości, a następnie kliknij Nagrywanie. Zahacz wszystkie urządzeni, jakie Ci się pojawią.
    4. Zaznacz Microphone.

Strzelam, że masz zaznaczone Wave/MP3, co umożliwia właśnie nagrywanie dźwięku z komputera.
  • #3 4859191
    vadim92
    Poziom 28  
    Ocena: 31
    Rejestrator dźwięku>Edycja>właściwości audio>Nagrywanie dźwięku>głośność>i zaznacz mikrofon (postaw ptaszka w przedziałce mikrofon przy słowie zaznacz).
  • REKLAMA
  • #4 4859518
    Ari911
    Poziom 14  
    1.Ptaszek jest postawiony w nagrywaniu
    2. probowalem sposobem kolegi 2x powyżej
    3.Pruboałem reinstalować
    4.Prubowałem zainstalować coś innego
    5.Kombinowałem z tym programem

Dziwna sprawa że w teście który jest dostępny w ustawianiach ta skala skacze w równych odstępach czasu i słychać "pytanie" nie wiem coś z tym programie Realtek AC'97 jest źle
  • #5 4860344
    frestylo
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    jeżeli masz zaznaczone SPDIF to odznacz
  • #6 4860450
    oleq_30
    Poziom 30  
    Ocena: 63
    To Xp czy Vista ?
  • REKLAMA
  • #7 4861969
    Ari911
    Poziom 14  
    XP

co to jest SPDIF ?
  • REKLAMA
  • #9 4864234
    Ari911
    Poziom 14  
    Też nic coś bezie z programem Realtek AC'97

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z mikrofonem w słuchawkach podczas korzystania ze Skype, gdzie zamiast jego głosu słychać dźwięk z komputera. Wskazano, że prawdopodobną przyczyną jest nieprawidłowa konfiguracja urządzeń nagrywających w systemie Windows XP. Zalecane jest wejście do ustawień dźwięku (Panel Sterowania → Dźwięki i urządzenia audio), w zakładce Nagrywanie zaznaczenie mikrofonu oraz odznaczenie opcji SPDIF, która może powodować przechwytywanie dźwięku systemowego zamiast mikrofonu. Użytkownik potwierdził, że mikrofon jest zaznaczony, próbował reinstalacji sterowników i różnych ustawień, jednak problem nadal występuje. Podejrzenie padło na oprogramowanie Realtek AC'97, które może nieprawidłowo obsługiwać mikrofon. Podano również link do instrukcji konfiguracji mikrofonu w systemie Windows XP.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA