Mam od dłuższego czasu problem z ta nagrywarka. Dzis po dluzszym czasie powrocilem do niej uzbrojony w szersza wiedze. I znalazlem jeden pdejrzany element. Mysle ze to bezpiecznik, ale pewnosci nie mam. Dlatego pytam czy jest nim na pewno. Jesli jest nim, to jest spalony, jego rezystancja jest rowna ok. 1MΩ.
(za kiepska jakosc foto przeprazszam, ciezko to sfotografowac, a skaner buntuje sie).
Na elemencie jest nadrukowane:
33.86
A u1
Na płytce zaś element jest oznaczony (jak widac w prawym gornym rogu) Y1.
Dodam co z ta nagrywarka. Ona byla kiedys flashowana i raz cos sie nie udalo. Pozniej powrot do starego oprogramowania i dziala niby. Windows ja wykrywa. Plyte pedzi kilka razy, za kazdym razem szybciej. I w pewnym momencie staje. Wydaje mi sie ze nie reaguje laser, zauwazylem ze w ogole sie nie wychyla.
No ale najpierw musze ustalic czym jest ten element na fotce
(za kiepska jakosc foto przeprazszam, ciezko to sfotografowac, a skaner buntuje sie).
Na elemencie jest nadrukowane:
33.86
A u1
Na płytce zaś element jest oznaczony (jak widac w prawym gornym rogu) Y1.
Dodam co z ta nagrywarka. Ona byla kiedys flashowana i raz cos sie nie udalo. Pozniej powrot do starego oprogramowania i dziala niby. Windows ja wykrywa. Plyte pedzi kilka razy, za kazdym razem szybciej. I w pewnym momencie staje. Wydaje mi sie ze nie reaguje laser, zauwazylem ze w ogole sie nie wychyla.
No ale najpierw musze ustalic czym jest ten element na fotce
Konto firmowe: