Przypominam problem:
1.Po stwierdzeniu uszkodzenia TDA8350Q został on siłą rzeczy wymieniony.
2.Po uruchomieniu geomatria jest ok. wymiary też, jedynie lub aż u góry są widoczne linie powrotów na niebieskim tle przy braku sygnału.
3.Przy przełączaniu kanałów gdy obraz jest ciemny linie są rzadsze i nabierają kolorów składowych tzn. czerwona, zielona, niebieska - do góry.
4.Przy obrazie TV linie są lekko widoczne i intensywność ich zmienia się w takt zmiany treści obrazu.
Wnioski:
a)podejrzany TDA, podmieniłem na nowy od innego dystrybutora /scalak ma oznaczenia różnie nansiesione więc seria jest inna/ - to samo
b)podmiana elektrolitów nie dała nic
c)kondensatory ceramiki itp też nic.
Dziwi mnie jedynie napięcia na wyjści trafopowielacza np. zamiast:
130V jest 155V
48V jest 56V
Napięcia te dziwią mnie.
Zasilacz zbudowany jest na STRS6709 i podmiana kondziorków też nic nie dała, a schematu niestety nie posiadam.
Bardzo proszę o jakieś sugestie, pozdrawiam
1.Po stwierdzeniu uszkodzenia TDA8350Q został on siłą rzeczy wymieniony.
2.Po uruchomieniu geomatria jest ok. wymiary też, jedynie lub aż u góry są widoczne linie powrotów na niebieskim tle przy braku sygnału.
3.Przy przełączaniu kanałów gdy obraz jest ciemny linie są rzadsze i nabierają kolorów składowych tzn. czerwona, zielona, niebieska - do góry.
4.Przy obrazie TV linie są lekko widoczne i intensywność ich zmienia się w takt zmiany treści obrazu.
Wnioski:
a)podejrzany TDA, podmieniłem na nowy od innego dystrybutora /scalak ma oznaczenia różnie nansiesione więc seria jest inna/ - to samo
b)podmiana elektrolitów nie dała nic
c)kondensatory ceramiki itp też nic.
Dziwi mnie jedynie napięcia na wyjści trafopowielacza np. zamiast:
130V jest 155V
48V jest 56V
Napięcia te dziwią mnie.
Zasilacz zbudowany jest na STRS6709 i podmiana kondziorków też nic nie dała, a schematu niestety nie posiadam.
Bardzo proszę o jakieś sugestie, pozdrawiam