logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki do mp3 – wygodne, dobrze tłumiące hałas, do audiobooków i muzyki

shizy 02 Mar 2008 22:53 1622 4
REKLAMA
  • #1 4867549
    shizy
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    Jakie sluchawki kupic do mp3 playera.Marka playera chyba niesitotna.Byloby fajnie jakby troche tlumily halas.Do uzytku standardowego, nie bieganie itp., choc jakby sie dobrze trzymaly byloby lepiej.Uzywane tez do sluchania przy zasypianiu.Sluchanie audiobookow-choc korektorem srednie tony moge podbic.
  • REKLAMA
  • #2 4867570
    Mleczyk89
    Poziom 34  
    Ocena: 263
    Polecam CREATIVE EP-630 .Od marki odtwarzacza zależy to jak będą grały.Ja użytkuje ich na Creative MuVo V100 i bardzo podoba mi sie ich dźwięk. Pozdrawiam Mleczyk89
  • REKLAMA
  • #3 4867591
    shizy
    Poziom 22  
    Dzieki, odtwarzacz to pentagram vanquish FM R, nic rewelacyjnego-sredni sprzet.
    Kolega mial sluchawki bodjze z playerem MuVo i narzekal, ze sa za duze.
  • REKLAMA
  • #4 4867786
    OldSkull
    Poziom 28  
    Ocena: 184
    Koss KSC7 (47zł w komputroniku, ale ja je kupiłem na allegro za ok. 30zł) - grają rewelacyjnie, mega wygodne i dobrze tłumią dźwięk otoczenia. Niestety jakość wykonania woła o pomstę do nieba - po pół roku intensywnego używania padły (wtyczka+przerwany kabel). Z reklamacją nawet nie będę się bawić, bo widocznych uszkodzeń mechanicznych nie uznają. O ile nie szalejesz (znaczy się nie tłuczesz się z nimi 5 razy w tygodniu: 1.5h słuchania + 5-6 leżenia w plecaku) to będziesz zadowolony.

@mleczyk: te creativy kosztują około 60zł, więc trochę przegiąłeś z tą oceną. Poza tym tym słuchawkom brakuje troszkę basów(nie gośności - bo ten jest aż za głośny, tylko tonów - tylko do robienia "umca umca"), chociaż jak na tak małe to grają nie najgorzej (słuchałem na Sansie i na iRiverze)

Obecnie używam Philips SBCHS430 (kupiłem je za ok45zł) - nie grają źle, chociaż gorzej niż KOSSy. Warte rozważenia.
  • #5 4892236
    shizy
    Poziom 22  
    A co sadzicie o tych: Panasonic RP -HJE200 / Philips SHE 9500
    Na czym mi zalezy:
    1.dobra slyszalnosc mowy (audiobook)
    2.wygoda noszenia (obecnie w pchelkach z 2 godziny wytrzymuje, potem na pare minut wyjmuje-moze dlatego, ze zgubilem gabki)
    3.wytrzymale
    4.dosc dobrze tlumily otoczenie
    5.jak najmniej wystawaly z uszu
    6.gdyby nie uciskaly podczas lezenia na boku byloby switnie
    Slucham wszystkiego(elektroniczna,rock, jazz)
    ---
    Moga byc i inne ale jak na razie w/w sluchawki wydaja sie ok.
REKLAMA