logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OrCad PSpice A/D 9.1 - nieaktywne przyciski PLAY, RUN w pliku .cir

157 07 Mar 2008 23:02 1158 4
REKLAMA
  • #1 4884754
    157
    Poziom 10  
    Witajcie,
    Mam klopot z programem Spice wersja OrCad PSpice A/D demo wersja 9.1.
    Mianowicie obojetnie jaka tresc (ale poprawna!) programu pisze w polu tekstowym np
    Test
    V1 1 0 5
    R1 1 2 1k
    R2 0 2 2k
    .DC V1 0 5 0.1
    .PROBE
    .END

nastepnie zapisuje to jako plik .cir to nic z tym nie moge zrobic np. wyswietlic chcarakterystyki ani w ogole nic poniewaz przyciski PLAY, RUN sa nieaktywne
    Jesli ktos ma jakiekolwiek sugestie co do rozwiazania tego problemu to bardzo prosze o pomoc..dzisiaj juz dostalem z cwiczen pale bo nie mialem jak zrobic i sprawdzic zadania :(
  • REKLAMA
  • #2 4885090
    jiwaniuk
    Poziom 31  
    Ocena: 145
    Może masz wersję ograniczoną czasowo. Ewentualnie spróbuj odinstalować i powtórnie zainstalować ten program.

Pozdrawiam wszystkich

jjanek
  • REKLAMA
  • #3 4885353
    sadamb
    Poziom 21  
    Ocena: 18
    Nie uzywam OrCAD-a, ale tak sobie mysle ze moze ten guzik jest nie aktywny bo nie skladasz tego w schematic-u tylko sam CIR-a robisz.
    Recznie musisz wskazac sciezke do CIR-a.
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #4 4885510
    157
    Poziom 10  
    Przeinstalowywalam ten program juz i dalej to samo, powiem jeszcze ze jeden jedyny raz te przyciski byly aktywne ale nie wiem z jakeigo powodu bo na drugi dzien jak wlaczylem ten program to znowu nic nie dalo sie zrobic

Cytat:
    Recznie musisz wskazac sciezke do CIR-a.
    to znaczy ze mam wpisac .cir ? bo tak wlasnie zapisuje te pliki. dziekuje za pomoc
  • #5 6535042
    157
    Poziom 10  
    Ta wersja SPICA wymagala aby wszystkie pliki byly zapisywane na pulpicie. Tylko wtedy przyciski byly aktywne. Pozdrawiam!
REKLAMA