logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Multisim 9, za duża ilość elementów w układzie.

DJ Clone 08 Mar 2008 22:51 2534 6
REKLAMA
  • #1 4888219
    DJ Clone
    Poziom 19  
    Ocena: 30
    Witam. Dotychczas korzystałem z programu EWB 5.12 ale ostatnio składałem układzik w szkole i wsadziłem do niego za dużo komponentów i nie chciał ruszyć, pomyślałem ze może inny program nie będzie miał tego błędu. Ściągam przez P2P EWB multisim 9 albo brakło mi źródeł :/ mogę gdzieś bezpłatnie pobrać ten program byle by to nie była wersja DEMO czy TRIAL. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4889830
    Przem188
    Specjalista EDA
    Ocena: 155
    To jest piractwo. Ale dobrze, pomóc chyba jakoś mogę, w końcu to nie ja udostępniam plik a tylko sugeruje, gdzie go znależć. Wpisz w google multisim rapidshare i poszukaj w wynikach.
  • REKLAMA
  • #3 4893564
    DJ Clone
    Poziom 19  
    Wielkie dzięki :] masz punkty, spotkałes sie kiedyś z takim czymś? jak to zlikwidowac?
    Multisim 9, za duża ilość elementów w układzie.
  • REKLAMA
  • #4 4894242
    Przem188
    Specjalista EDA
    Ten komunikat znaczy: układu nie można symulować, przekroczyłes dopuszczalną liczbę komponentów ( elementów na schemacie ) w tej wersji.
  • #5 4894909
    DJ Clone
    Poziom 19  
    Heh tak :] tyle się domyśliłem ale co da się zrobić w tym kierunku? zmniejszyć sie tego nie da, chyba ze podzielić to na pół
  • #6 4895835
    Przem188
    Specjalista EDA
    A po co kolega szukał wersji bez ograniczeń? Chyba nie po to, żeby korzystać z triala.
  • REKLAMA
  • #7 4896693
    DJ Clone
    Poziom 19  
    nie rozumiem ale chce coś żeby nie pojawiał mi się ten komunikator

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z symulacją układu w programie EWB 5.12, gdzie zbyt duża liczba komponentów powodowała błąd uruchomienia symulacji. Poszukiwał alternatywnego oprogramowania, w tym Multisim 9, oraz wersji bez ograniczeń liczby elementów, unikając wersji demo lub trial. Otrzymał informację, że komunikat błędu oznacza przekroczenie dopuszczalnej liczby komponentów w schemacie w danej wersji programu. Sugerowano podzielenie układu na mniejsze części, gdyż ograniczenia wersji trial lub edukacyjnych nie pozwalają na symulację dużych projektów. W dyskusji pojawiła się także wzmianka o nielegalnym pozyskiwaniu oprogramowania przez P2P oraz sugestia wyszukiwania plików na Rapidshare.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA