Witam mam laptopa firmy Medion z kartą grafiki Radeon 9600/9700 128MB z wyjściem na TV S-Video 7 pinów.
Po podłączeniu laptop wykrywa telewizor, ale niema żadnego obrazu na telewizorze w ustawieniach grafiki telewizor mam ustawiony na pal.
Używam kabla S-Video 7 pinów z jednej strony, a do telewizora jest wtyczka RCA (cinch), a audio osobnym przewodem.
Może ktoś ma schemat takiego kabla bo ja nie jestem pewien czy on jest dobry?
Poprawiłem TONI_2003
Po podłączeniu laptop wykrywa telewizor, ale niema żadnego obrazu na telewizorze w ustawieniach grafiki telewizor mam ustawiony na pal.
Używam kabla S-Video 7 pinów z jednej strony, a do telewizora jest wtyczka RCA (cinch), a audio osobnym przewodem.
Może ktoś ma schemat takiego kabla bo ja nie jestem pewien czy on jest dobry?
Poprawiłem TONI_2003
do oglądania obrazu na telewizorze obsługującym tylko wejście RCA czincz musisz mieć połączony pin oznaczony na obrazku numerem 4, Color (Chrominance) i 2, Masa - Color (Chrominance) oczywiście masa to jest zewnętrzna strona wtyczki RCA. Teraz może mi ktoś pomoże, otórz przy takim podłączeniu obraz na monitorze jest czarno-biały ( jest to TFT LCD MONITOR 8" model LCD-TM800) nie obsługuje on euro ani rgb. Jeśli podłączam tą samą karte do telewizora Sony przez przejściówkę Euro>S Video to kolor jest.