logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Echostar DSB 616 zawiesza się i nie reaguje na pilota - co robić?

JEDD 12 Mar 2008 20:37 2952 8
REKLAMA
  • #1 4901958
    JEDD
    Poziom 29  
    Ocena: 240
    Po raz kolejny witam kolegów.

Problemik taki jak w temacie, podczas oglądania któregokolwiek programu lubi sie zawiesić tzn. obraz jest foni nie ma tak przez 10 sekund lub na odwrót głos jest obraz się zawiesza (jakby stop-klatka) po 10 sekundach wszystko jest OK. Czy może koledzy wiedzą co może być przyczyną takich zachowań? Aha i czasami gdy go włączam to za pierwszym razem nie reaguje na pilota gdy nacisne po raz drugi czrwony przycisk pisze "zapisywanie informacji" i się wyłacza, gdy jeszcze raz włącze wszystko jest OK. Nie jest to zbyt uciążliwe, ale troche irytujące :D :P

Pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #2 4902271
    Alien 125
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Witam
    Przyczyną zawieszania mogą być błędy w odbiorze sygnału cyfrowego, a jako że ten sprzęt nie jest zbyt udany trochę trwa zanim wróci do normalnego przetwarzania danych. Usterki raczej nie da się wyeliminować :/ niestety...
  • #3 4903268
    JEDD
    Poziom 29  
    A czy ktoś z Was ma podobne problemy?
  • REKLAMA
  • #4 4905268
    Alien 125
    Poziom 14  
    Tak. Mam dokładnie taki sam dekoder i dokładnie tak sami się zawiesza i niekiedy dodatkowo wyświetla "krzaki" na wyświetlaczu.
  • REKLAMA
  • #5 4905566
    JEDD
    Poziom 29  
    Dodatkowo u mnie co jakis czas gina napisy informacjyjne na banerze.

Reset ustawień pomaga.
  • REKLAMA
  • #6 4905958
    Alien 125
    Poziom 14  
    Ginące napisy to norma...Jak już mówiłem ten sprzęt nie jest zbytnio udany i po długotrwałych próbach wyeliminowania usterek poddałem się :( .Może Tobie uda się coś na to zaradzić...
    Powodzenia
    Pozdrawiam
  • #7 4905978
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2927
    Jak się całkiem zawiesi to lekarstwem jest wyłączenie i ponowne włączenie do sieci.
  • #8 4907023
    JEDD
    Poziom 29  
    Mam Samsunga LE37S81B, więc powoli będe sie przenosił na HDTV. Mam pytanie dotyczącze dekodera Samsunga HD dostępnego w CP. Może ktoś z Was już go użytkuje i czy są z nim jakieś problemy?
  • #9 4916669
    JEDD
    Poziom 29  
    Czy naprawde nikt z Was nie miał kontaktu z tym Samsungiem HD?

Podsumowanie tematu

✨ Dekoder Echostar DSB 616 wykazuje problemy z zawieszaniem się podczas oglądania, objawiające się zatrzymaniem obrazu lub dźwięku na około 10 sekund. Czasami urządzenie nie reaguje na pilota przy pierwszym włączeniu, a po próbie zapisu informacji wyłącza się i działa poprawnie po ponownym uruchomieniu. Przyczyną są najprawdopodobniej błędy w odbiorze sygnału cyfrowego, a sprzęt ten jest znany z niskiej stabilności i jakości działania. Użytkownicy zgłaszają również znikanie napisów informacyjnych na ekranie oraz pojawianie się zakłóceń na wyświetlaczu. Resetowanie ustawień oraz całkowite wyłączenie i ponowne włączenie dekodera do sieci stanowią tymczasowe metody radzenia sobie z problemem, jednak usterki te są trudne do całkowitego wyeliminowania. W dyskusji pojawiła się także wzmianka o modelu Samsung LE37S81B oraz pytanie o dekoder Samsung HD dostępny w Cyfrowym Polsacie, jednak brak jest informacji o jego działaniu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA