Witam
Mam poważny problem, ponieważ dawno nie programowałem ni emoge sobie poradzić z pewnie prostym problemem.
Muszę pobrać jakiś tekst i obcinając piwersze 3 bity z kązdego bajtu(litery) to bedzie 010 (w ascii). Zapisać to gdzieś ,np. tablica. Następnie odczytać te dane z tablicy i powstawiać barakujące bity na początek każżdego bajtu. Tzn zakowdwać jakiś tekst i pożniej móc do odkodować (zdekompresowac).
Jest takie coś mozliwe?
Z góry dziekuje za pomoc.
Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA -->REGULAMIN pkt 15.
Następnym razem będzie OSTRZEŻENIE.
Tytuł zmieniłem. [hefid]
Mam poważny problem, ponieważ dawno nie programowałem ni emoge sobie poradzić z pewnie prostym problemem.
Muszę pobrać jakiś tekst i obcinając piwersze 3 bity z kązdego bajtu(litery) to bedzie 010 (w ascii). Zapisać to gdzieś ,np. tablica. Następnie odczytać te dane z tablicy i powstawiać barakujące bity na początek każżdego bajtu. Tzn zakowdwać jakiś tekst i pożniej móc do odkodować (zdekompresowac).
Jest takie coś mozliwe?
Z góry dziekuje za pomoc.
Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA -->REGULAMIN pkt 15.
Następnym razem będzie OSTRZEŻENIE.
Tytuł zmieniłem. [hefid]
Moderowany przez Marek_Skalski:Usuwam.
3.1.17. Nie wysyłaj pytań bardzo podstawowych, na które odpowiedzi można znaleźć w instrukcji obsługi lub ogólnie dostępnych źródłach. Nie prezentuj postawy, że mi się należy. Dbaj o poziom pytań i dyskusji. Dziękujemy.
3.1.13. Dbaj o poprawność językową i zachowuj zasady netykiety. Nie wysyłaj wiadomości z których trudno wywnioskować co ich autor chciał przekazać.