Witam
Mam pewien problem z zadaniem które otrzymałem do zrobienia na DSM-ce.
Problem polega na tym ze nie wiem jak dokładnie do tego sie zabrać.Potrzebuje pomocy bo jestem nowy w tym temacie, a DSM-ke mam tylko do dyspozycji w szkole.Oto treść zadania:
Zadanie
Zadanie uwzględnia jeden czujnik, który należy symulować wciskając wybrany przez programistę przycisk z klawiatury matrycowej.
Zadanie powinno reagować „pozytywnie”
- bez alarmu jeżeli zostanie prowadzony prawidłowo kod przez użytkownika. Jeżeli jednak zostanie załączony przycisk( tzn. czujnik ruchu symulowany przez przycisk na klawiaturze matrycowej) należy:
- po naciśnięciu przyciska powinna się załączyć sygnalizacja świetlna oraz dźwiękowa
- dodatkowa na wyświetlaczu powinna pojawić się komunikat „Uwaga intruz”
Jest ktoś w stanie pomoc mi zrobić to zadanie??.
udało mi sie dojść do czegoś takiego:
proszę o pomoc.
Mam pewien problem z zadaniem które otrzymałem do zrobienia na DSM-ce.
Problem polega na tym ze nie wiem jak dokładnie do tego sie zabrać.Potrzebuje pomocy bo jestem nowy w tym temacie, a DSM-ke mam tylko do dyspozycji w szkole.Oto treść zadania:
Zadanie
Zadanie uwzględnia jeden czujnik, który należy symulować wciskając wybrany przez programistę przycisk z klawiatury matrycowej.
Zadanie powinno reagować „pozytywnie”
- bez alarmu jeżeli zostanie prowadzony prawidłowo kod przez użytkownika. Jeżeli jednak zostanie załączony przycisk( tzn. czujnik ruchu symulowany przez przycisk na klawiaturze matrycowej) należy:
- po naciśnięciu przyciska powinna się załączyć sygnalizacja świetlna oraz dźwiękowa
- dodatkowa na wyświetlaczu powinna pojawić się komunikat „Uwaga intruz”
Jest ktoś w stanie pomoc mi zrobić to zadanie??.
udało mi sie dojść do czegoś takiego:
proszę o pomoc.