logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka HP PSC 2110 all in one - nie drukuje z komputera

buddha 17 Mar 2008 11:50 3702 5
REKLAMA
  • #1 4918922
    buddha
    Poziom 15  
    Ocena: 39
    Witam
    Mam taki problem, otóż po zainstalowaniu drukarki wszystko przebiegło pomyślnie. Natomiast jak chce wydrukować dokument z komputera to pokazuje błąd wydruku. Natomiast jeżeli wcześniej ze skanera wydrukuje stronę, to po tej operacji można wykonywać wydruki bez żadnego problemu z komputera. Natomiast jak ją wyłącze i włacze spowrotem pojawia się problem
    Proszę o poradę co jest nie tak, ze nie moge od razu drukować z komputera po jej włączeniu??
  • REKLAMA
  • #2 4922121
    isiek78
    Spec od drukarek
    Ocena: 98
    Sprawdź na innym kablu USB.
  • REKLAMA
  • #3 4922343
    buddha
    Poziom 15  
    Podłączałem na dwóch kompach i innych kablach. Jest to samo tym bardziej że drukować można ale dopiero po tej dziwnej operacji.
  • REKLAMA
  • #4 4922678
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Choć to dziwne, ja podejrzewałbym skaner - niedawno miałem nieco podobny problem z HP PSC 2210: po (prawidłowym) uruchomieniu dawało się wykonać tylko czarno-białe kopiowanie lub faksowanie (też cz-b), po jednej z tych operacji można było robić wszystko aż do następnego wyłączenia. Po podmianie zespołu skanera z podobnego modelu urządzenie działa idealnie.
  • REKLAMA
  • #5 4923699
    buddha
    Poziom 15  
    Właśnie coś się z nim dzieje. Bo czasami przy włączaniu drukarki i w czasie kiedy zaczyna wyrównywać tusze zaczyna coś w skanerze przeskakiwać jakby na zębatkach pasek. Ale to się dzieje rzadko. Po tym trzeba wyłączyć drukarkę i po dłuższym przestoju po włączeniu wszystko z nim OK.
  • #6 4930840
    zenon11
    Poziom 15  
    Ocena: 77
    popieram to co napisał konomaj przeprowadz konserwacje skanera z dokładnym czyszczeniem wszystkich luster soczewki,szyby od spodu i jarzeniówki oraz tego plastiku w którym zamocowana jest jarzeniówka musi byc biały lustra czyśc na sucho szybe możesz płynem do szyb
REKLAMA