logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zwolnić porty COM zajmowane przez Bluetooth na HP Compaq 6715b?

Rygielsiu 17 Mar 2008 14:21 1716 1
REKLAMA
  • #1 4919347
    Rygielsiu
    Poziom 2  
    Witam
    Nie mogę sobie poradzić z poskromieniem zintegrowanego modułu bluetooth na moim laptopie HP Compaq 6715b. Moduł ten zabiera wiele portów szeregowych COM a ja potrzebuję jednego z nich (od 1 do 10) aby używać programu, który jest mi bardzo potrzebny do pracy.

Zamieszczam zrzut sytuacji portów COM. Sytuacja jest jednak nieco bardziej skomplikowana. Otóż program o którym wspomniałem wcześniej wymaga kabla, który jest przejściówką z USB do COM i musi działać na portach do numeru 10. Pomimo tego, że na załączonym zrzucie nie są wyświetlone zajęte porty od 1 do 10 to kiedy zmienię port z którego ten kabel ma korzystać występuje konflikt z aplikacją HUAWEI Mobile Connect i póki nie zrobię przywracania systemu nie działa mi internet...

https://obrazki.elektroda.pl/54_1205759730.jpg

Wiem, że lekko namieszałem ale mam nadzieję, że ktoś zrozumie o co chodzi i znajdzie jakieś rozwiązanie bo ja już po prostu nie mam pomysłów.
    Uprzejmie proszę o pomoc...
  • REKLAMA
  • #2 4919617
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 844
    Wyłącz kilka usług w oprogramowaniu do bluetooth lub odinstaluj sterowniki od bluetooth i wcześniej zainstaluj sterowniki od przewodu USB-COM.
REKLAMA